• DOLAR 32.77
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2450.951
  • ...
SON DAKİKA
Antalya ve Muğla için "kuvvetli" yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Cumartesi günü Batı Akdeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Antalya'da kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların 16 Ekim 2022 Pazar günü akşam saatlerine kadar yerel olarak etkili olması beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Öte yandan yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi ile Sivas, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgârın Marmara ve Batı Karadeniz'in batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir