• DOLAR 32.271
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2406.108
  • ...
Batman'da organik arı yetiştiriciliği kursunda eğitim görenlere belge verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından "Arıcılar El Ele Organik Arı Ürünleri Üretiyor Projesi" kapsamında yüzde 70 hibeyle 30 yetiştiriciye 600 arılı organik kovan ve 600 ana arı dağıtıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Zeoteknist Barış Doyar tarafından verilen arıcılık kursunda eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan 46 çiftçi Kurs Bitirme Belgesi aldı.

Doyar, yaklaşık 5 ay süre ile devam eden kursta kursiyerlere teorik olarak dünyadaki ve Türkiye'de bal arısı ve ırkları, arılarda çalışma düzeni, arı ürünleri, arılarda ilkbahar ve yaz bakımı, arılarda sonbahar bakımı ve arı hastalıkları zararlılarından korunmanın yanı sıra pratik olarak da mevsimsel bakım, konveksiyon el ve organik arıcılık, modern ve ilkel arıcılık, ilaç kullanımı ve kalıntıları, Türkiye’de bitki florası gibi konularda bilgi verildiğini söyledi. 

Programa katılan İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör, Belediye Başkanı Ayhan Eren, Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Çetin Doyar ve ilçe daire amirleri tarafından 46 kursiyere belgeleri verildi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir