• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
HÜDA PAR Van İl Başkanlığından kömürcüler kooperatifine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan ziyaretten çok memnun olduklarını belirten Van Kömürcüler Sitesi Kooperatifi Başkanı Muhammet Aslantaş, esnaf olarak yaşadıkları sıkıntıları HÜDA PAR heyetine anlatarak çözüm anlamında destek talebinde bulundu.

Van'da doğalgazın yaygınlaşmasından sonra kömür satışlarının ciddi anlamda düştüğünü belirten Aslantaş, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın da kömür fiyatlarını arttırdığını söyledi.

Devlet eliyle dağıtılan yardım kömürlerinin el altından düşük fiyatlara satıldığına dikkat çeken Aslantaş, satılan yardım kömürlerine de işlerini bozduğunu ifade etti.

Ücretsiz olarak dağıtılan yardım kömürü satışının önüne geçmek için devlet yetkililerinin harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Aslantaş, devlet tarafından dağıtılan yardım kömürünün kooperatif esnafı eliyle dağıtılması gerektiğini, böylece işleri durma noktasına gelen esnafın da bir nebze olsun nefes alabileceğini ifade etti.

Ayrıca kırsaldaki okulların ve resmî kurumların da kömür ve yakacak ihtiyacının kömürcüler esnafı tarafından karşılanması gerektiğini anımsatan Aslantaş, iş yapamadıklarından dolayı kömürcü esnafının bazen siftah bile yapamadan evine döndüğünü söyledi.

Çektikleri sıkıntılara devlet yetkileri tarafından bir çözüm bulunması gerektiğini belirten Aslantaş, eğer destek olunmazsa birçok esnafın kepenk kapatmak zorunda kalacağını söyledi.

HÜDA PAR olarak yaşanan sıkıntıların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren HÜDA PAR Van Başkan Yardımcısı Zafer Yavuzer, sorunların gerekli mercilere bildirileceğini ve durumun takipçisi olacaklarını ifade etti.

(İLKHA)








Bu haberler de ilginizi çekebilir