• DOLAR 32.934
  • EURO 35.237
  • ALTIN 2451.886
  • ...
Kızılay Kan Bağış Tırı, Bingöl'de kan bağışı alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kan Bağış Tırı, 15 Ekim tarihinde Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğünün önünde 30 Ekim'e kadar 09:30-18:30 saatleri arasında destekçilerinden kan bağışı alacak.

Kızılay, bölgedeki kan stoğu seviyesini yükseltmek, hastalara umut olmak için Bingöl'de 30 Ekim tarihine kadar kan bağışı alacak. Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi görevlisi Yunus Küçükkaya, 'Haydi Kan Dostum' sloganıyla kan bağışlarının kabul edileceğini bildirdi. Üniversite öğrencileri ve vatandaşların Bingöl Üniversitesi Kampüsünde 14 Ekim tarihinde 09:30-18:00 saatleri arasında kan bağışı yapabileceğini belirten Küçükkaya, Kan bağış aracını 15 Ekim Cumartesi gününden itibaren Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde kurarak 09:30-18:30 saatleri arasında vatandaşları kan vermeye davet etti.

"Hastanelerde umutla kan bekleyen hastalar var"

Hastanelerde tedavi gören hastaların bir ünite kana ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Küçükkaya, "Şu an hastanelerde umutla kan bekleyen hastalarımız, sizin yapacağınız bir ünite kana ihtiyaç duymaktadır. Son aylarda kan stoklarımızda ciddi bir azalma var. Onların seslerine kulak vermek, dertlerine derman olmak sizin elinizde" dedi.

"15 dakikanızı ayırarak hayat kurtarabilirsiniz"

Vatandaşlara kan bağışını noktasında çağrıda bulunan Küçükkaya, "Sadece 15 dakikanızı ayırarak belki bir kanser hastasına, bir diyaliz hastasına, kan uyuşmazlığı teşhisi konulan bir bebeğe, belki de bir trafik kazasında yaralanan hastamıza Umut olabilirsiniz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadirşinas Bingöllü vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir