• DOLAR 32.738
  • EURO 35.483
  • ALTIN 2490.94
  • ...
Muşlular mahalle içinden geçen ve hastalık saçan kanallara çözüm bulunmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Muş’un en kalabalık ve eski mahallerinden biri olan Muratpaşa Mahallesi’nde geçen kanalların görüntüsü tepkilere neden oluyor.

Mahalle ortasından geçen ve üzeri açık bulunan yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki kanallara hem kanalizasyon atıkları hem lağım suları dökülüyor. Çöplerle dolan kanalların etrafından bulunan mahalle sakinleri sorunun çözülmesini istiyor.

Yer yer kanalların etrafında bulunan metrelerce yükseklikteki korkuluklara çıkarak oynayan çocuklar ise ölümle burun buruna geliyor.

Mahalle sakinlerini ziyarete eden HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, görüntülerin Muş’a yakışmadığını söyledi.

Çağlayan, mahalle ortasında geçen, kanalizasyon ve lağım sularının aktığı kanallara acil çözüm bulunması için ilgili yetkililere çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Mahallede birçok sorunun olduğuna dikkat çeken Çağlayan, “Muş merkez Muratpaşa Mahallesi’ndeyiz. Bu mahalle Muş’un en kalabalık olduğu, belediye seçimlerinde adayların en çok oy aldığı eski mahallelerden biridir. Bu mahallede birçok sorun mevcut. Mahallenin içinden geçen iki geniş kanal bulunmaktadır. Bu iki kanalın uzunluğu yaklaşık 2 kilometredir. Altyapı konusunda sıkıntı olduğu için bu kanallara, kanalizasyon atıkları ve lağım suları akıyor. Bu da mahalleyi ciddi anlamda rahatsız ediyor.” dedi.

Mahallenin yaşanılabilecek bir durumda olmadığını dile getiren Çağlayan, “Sadece kanalizasyon atıkları değil, mahallenin çöpleri de buraya dökülüyor. Bundan dolayı mahalle yaşanılabilecek bir durumda değil. Aynı şekilde bu derelerin etrafında bulunan korkuluklara çocuklar asılarak oynuyor. Bu alanda çocukların vakit geçirecek, oynayacak, bir oyun alanı da yok.” ifadesini kullandı.

Son olarak yetkililere çağrıda bulunan Çağlayan, “Buradan yetkililere çağrımız, bu kanalların üzeri kapatılsın. Bunu yapmakla hem ailelerin oturduğu alanlar genişler hem de çocuklar için oyun alanları oluşturulabilir. Bu kanallar için acil bir çözüm bulunsun. Mahalle sakinleri sıkıntıdan kurtulsun.” çağrısında bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir