• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Anadolu leoparı Türkiye'de var mı? Anadolu Leoparı nerede görüldü? Anadolu leoparının nesli devam ediyor mu ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gündemi sarsan Anadolu leopar görülme iddiası şu soruları beraberinde getirdi "Anadolu leoparı Türkiye'de var mı? Anadolu Leoparı nerede görüldü? Anadolu leoparının nesli devam ediyor mu ? " işte ayrıntılar :

Türkiye'nin 4 bölgesinde daha önce varlığı kanıtlanan Anadolu leoparı, bu kez Tarım ve Orman Bakanlığınca yerleştirilen fotokapan sayesinde görüntülendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, nesli tehlike altında bulunan Anadolu leoparının Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) ülkede tespiti ve korunması için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bakanlık, görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşarak, "Ülkemizde varlığı kanıtlanan Anadolu leoparını bir kez daha görüntüledik. Neslin artsın çoğalsın, bu topraklarda hep var olasın. Anadolu leoparını izlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İlk olarak bir bölgede başlatılan çalışmalar sonucu 25 Ağustos 2019'da bir erkek leopara ait fotoğraflar fotokapana yansıdı. Bunun üzerine sistematik veri toplama çalışmaları başlatıldı. Farklı bir bölgede bir erkek bireye daha rastlandı.

DKMP Genel Müdürlüğüne gelen ihbarların da değerlendirilmesiyle en az 4 farklı alanda leoparlar olduğu belirlendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir