• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tansıyonumu nasıl dengeleyebilirim ? İşte iyi gelen besinler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çoğu durumda hipertansiyon, ergenlikten başlayarak yanlış yaşam tarzlarından kaynaklanır. Özellikle çok fazla tuz yemekten kaçınmanın gerekli olduğu, beslenmeyle güçlü bir şekilde bağlantılı bir hastalıktır. Ayrıca, sigara içmek ve hareketsiz bir yaşam tarzı tansiyonun düşmanıdır ve yaygın bir risk faktörüdür.

İşte yüksek tansiyonla savaşan yiyecekler:

Kırmızı meyveler

Kırmızı meyveler- Yaban mersini, çilek, ahududu ve kızılcık gibi kırmızı meyvelerin düzenli tüketimi hipertansiyon gelişimini önlemeye ve tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Muz

Muzlar, hipertansiyon kontrolünde etkili olan potasyum açısından zengindirler.

Sarımsak

 Sarımsaklar vücuttaki nitrik oksit artışına katkıda bulunur. Bu da atardamarların genişlemesini uyarmaya yardımcı olur, böylece tansiyon düşer.

Bitter çikolata

Yapılan araştırmalar, bitter çikolata tüketen kişilerin daha az kalp ve damar hastalıkları riskine sahip olduğunu göstermektedir.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Koyu yeşil yapraklı sebzeler de yüksek miktarda potasyum içerdiği için tansiyonun dengelenmesini sağlar. Roka, ıspanak, marul, lahana, şalgam ve pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzeleri düzenli olarak tüketin.

Yağlı balıklar

Yağlı balıklar, yüksek omega 3 içeriği sayesinde yüksek tansiyonun kontrolünde ve kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde faydalı bir etkiye sahiptir.

Tam tahıllar- Tam tahıllarda bulunan glutamatik asit, tansiyon değerlerini düşük tutmak için harika bir çaredir.

Peynirler ve süt ürünleri Süt ve süt ürünleri, yüksek tansiyonun düşürülmesine önemli ölçüde katkıda bulunur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir