• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Güney Kore'den Kuzey Kore'ye "Füze provokasyonlarını durdur" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Kore Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada bölgedeki güvenlik durumu "tehlikeli" olarak nitelendirilerek,  "Hukuka aykırı provokasyonları meşrulaştırmak için Güney Kore-ABD tatbikatlarını bahane olarak gösteren Kuzey Kore kabul edilemez." denildi.

Güney Koreli yetkililer, bölgedeki gerilimin diyalog ve diplomasi yoluyla azaltılması için çabalayacağını kaydederken Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise ABD ve Güney Kore ile diyalog kurmayı reddetti.

Kim, "Düşmanlar, hala diyalog ve müzakere isterken bir yandan bize askeri tehditler yöneltiyor ancak düşmanlarla diyalog kuracak bir konumuz yok." dedi.

Güney Kore ile ABD'nin bölgede gerçekleştirdiği askeri tatbikatın ardından Kuzey Kore'nin, doğu kıyılarına doğru balistik füze atışı yaptığı bildirilmişti.

Kuzey Kore, Güney Kore ile ABD'nin bölgede düzenlediği askeri tatbikatın ardından yaptığı füze denemesinin amacının "düşmanları ortadan kaldırmak" olduğunu açıklamıştı..

Son 2 haftada 7'nci füze denemesini yapan Kuzey Kore'nin 4 Ekim'de fırlattığı balistik füze, 2017'den sonra ilk kez Japonya'nın kuzeydoğusundan geçerek Pasifik Okyanusu'na düşmüştü.

 

(İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir