• DOLAR 32.258
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2423.645
  • ...
HÜDA PAR Kayseri Gençlik Kolları 6-8 Ekim şehitlerini anma etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-8 Ekim 2014’te HDP MYK’sının çağrısı üzerine sokağa inenler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anmak için Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda bir etkinlik düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte açılış konuşması yapan HÜDA PAR Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçınkaya, ”Şehadet mektebi ve şehitler kervanı, tarihin her döneminde izzet sahibi Müslümanlardan alınan miras olmuştur. Bizler bu mirası Hz. Hüseyin’den, İskilipli Atıf’tan, Şeyh Said’den, Furkan Doğan’dan, Yasin’den ve nice kahramanlarımızdan aldık. Zalimlerin aldıkları miras ise katliam, yağma, zulüm ve zillet olmuştur.” dedi.

6-8 Ekim olayları öncesinde HÜDA PAR’ın ve bölgedeki Müslümanların hedef gösterildiğini dile getiren Yalçınkaya, “Sakallı, çarşaflı dindar insanlar hedef alınarak saldırıya uğradı. Hem 6-8 Ekim’de hem de 6-8 Ekim öncesinde partimize yönelik çok yoğun saldırılar yapıldı. Ve ne yazık ki, bu saldırıların hiçbir tanesi aydınlatılmadı, faili meçhul bırakıldı.” diye konuştu.

“Tarihte bir benzerine çok az rastlanan bir vahşetle şehit edildiler”

Yoksul ve muhtaç insanlara kurban eti ulaştırmaya çalışan Yasin Börü ve arkadaşlarının barbar çeteler tarafından tarihte bir benzerine çok az rastlanan bir vahşetle şehit edildiğini belirten Yalçınkaya, “Yasin ve arkadaşlarını hedef gösterenler onlar gibi Müslüman kimliğine sahip gençlerin bölgeyi islamsızlaştırmak isteyenlerin karanlık emellerine engel olacağını biliyorlardı. Bu yüzden bizler HÜDA PAR gençliği olarak üzerinden yüz yıl da geçse bu vahşeti unutmayacağız, aziz şehitlerimizi unutturmayacağız. Nesilden nesile aktaracağız inşallah. Ve bizler Hür Gençlik olarak, aziz şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı dava bayrağını en ileriye taşımak, iyilikleri çoğaltıp kötülüklere set olmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğimize de sizlerin huzurunda şehitlerimize söz veriyoruz. Bu vesile ile 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ile anıyor, hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” diye belirtti.

Açılış konuşması sonrasında, hazırlanan mizansen ve tiyatro gösterileriyle devam eden programda ses sanatçılarının ilahi ve ezgilerine yer verildi.

Günün anlam ve önemine dair konuşan İsa Emre, ”Yasin ve arkadaşlarını hedef gösterenler bize tabi olacaksınız, bütün ölçülerinizi biz belirleyeceğiz diyorlar, tarihte hep böyle oldu fakat Müslüman şahsiyetler buna direndi, bir duruş gösterdi onlar tembel olmadı, onlar çalıştı, camilere, okullara, köylere gidip İslam’ı anlattılar.” dedi.

6-8 Ekim sürecinin göstere göstere geldiğini aktaran Emre, “Biz dedik ki ey hükümet yetkilileri böyle bir süreç geliyor. Bu adamlar yol kesiyor, vergi topluyor, bunlar silahlarını bırakmaz fakat sonuç 6-8 Ekim sürecinde birçok dindar kişi öldürüldü yüzlercesi yaralandı. Nasıl ki Firavun’a göre Musa bozguncuydu, Nemrut'a göre İbrahim fesatçıydı, tıpkı bugünün Firavunlarına göre Yasinler, Riyadlar, Hasanlar, Cumaliler bozguncudur. Nasıl ki Firavun, ‘Ben Musa’yı öldürüyorsam sizin için öldürüyorum çünkü o aranızda fesat çıkaracak’ dediyse bugünün zalimleri Yasin için aynı şeyi söyledi.” şeklinde konuştu.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir