• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
El Salvador televizyonu Filistin davasını tanıtmak için program yayınlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Salvador “WOW TV” kanalı, “Dünyadaki Filistinliler” adını verdiği programın şu ana kadar 44 bölümünü yayınladı.
 Programda dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan ve farklı alanlarda faaliyet gösteren Filistinliler konuk edilerek, Filistinlilerin yaşadıkları bölgelerdeki koşulları ele alınıyor.
 Programın sunucusu Sem’an Khori, programın yaklaşık bir yıl önce yayınlanmaya başladığını, işgal ordusunun 2021’de Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar ile savaşın geride bıraktığı yıkım ve acılar üzerine gündeme geldiğini söyledi.
 Quds Press’e konuşan Khori, Filistin’de yaşananları anlatmak için El Salvador’da birçok televizyon kanalına davet edildiğini, bu sırada Filistin halkının işgal altında çektiği sıkıntılara ışık tutacak sürekli bir programa ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığını belirtti.
 El Salvador’da 120 bin civarında Filistinli yaşadığını bildiren Khori, Filistinlilerin kendilerine hitap edecek ve davalarını anlatacak bir programa ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
 Khori, programın kültür ve tarih konularını da içeren kapsamlı bir program olduğuna, El Salvador dışında Latin Amerika ülkelerinde yaşayan Filistinlilere de doğrudan ya da internet aracılığıyla ulaştığına dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir