• DOLAR 32.897
  • EURO 35.237
  • ALTIN 2455.222
  • ...
Bereketli geçen palamut sezonunda son günler yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul'daki balıkçıların tezgahında son yılların en bereketli palamut sezonu yaşanmaya devam ediyor.

Balıkçılar palamudun kasım ayının başına kadar bol olacağını söyledi. Palamudun azalmasıyla lüfer daha sonra hamsinin yüzeye çıkacağını söyleyen balıkçılar, bu sene denizde balığın bol olduğunu dile getirdi.

Kartal'da bulunan Balıkçılar Çarşısı esnafı İLKHA muhabirine balık piyasasını değerlendirdi.

"Hamsi bir hafta sonra yavaş yavaş başlayacak"

Palamudun tezgahlarda satışının devam ettiğini belirten Balıkçı Nesim Usta, "Palamutlar büyümeye başladı. İlk çıktığı zaman balık küçüktü şu an büyüdüler. Bir balık 1 kilo 200 grama kadar ulaştı. Fiyatlar boyutuna göre değişiyor, 50 ile 100 lira arasında değişiyor. Hamsi de bir hafta sonraya yavaş yavaş başlıyor. Denizde palamut olduğu için, palamut küçük balıkları yiyor. Bir hafta sonrası için bol ve bereketli bir hamsi de bekliyoruz. Çinekop kendisini göstermeye başladı, lüfer de başlarsa hem bizim için iyi olur hem vatandaşımız bol ve bereketli bir sene geçirecektir." dedi.

"Lüfer ve palamut akın balığıdır, suyunu buldu mu gider"

Yaklaşık 45 yıldır balıkçılık yaptığını dile getiren Hasan Şahin, "Lüfer gelirse, palamut komple bitecek. Lüfer ve palamut akın balığıdır, suyunu buldu mu gider. Hamsi, istavrit veya çiftlik balıkları gibi değildir. Kasımın sonuna doğru Karadeniz'den hamsi gelecek. Palamut bitti mi kasım ayında hamsi, çinakop, lüfer gelir. Bugün bizim yaptığımız analizlere göre denizde balık çoktur." şeklinde konuştu.

"Hamsiden beklentimiz olumsuz yönde çünkü bu sene palamut çok oldu"

Önümüzdeki haftalarda palamudun tezgahlardan çekilerek yerini lüfere bırakacağını dile getiren Bülent Çetiner, "Kasım ayının başından itibaren tahmin ediyoruz ki palamut tamamıyla kaybolursa hamsi de gelecektir. Hamsiden beklentimiz olumsuz yönde çünkü bu sene palamut çok oldu. Hamsi bu sene fazla olmayacak gibi görünüyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir