• DOLAR 34.368
  • EURO 36.957
  • ALTIN 2980.658
  • ...
Şişkinliği azaltmanın yolları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı probiyotik takviyeleri gaz veya şişkinlik yapabilir. Uzmanlar, bunlar yerine yararlı bakteriler içeren gerçek yiyecekleri yemenin faydalı olabileceğini söylüyor. Yoğurt, probiyotik almanın en kolay yollarından biri. Lahana turşusu gibi fermente sebzeler ile kefirden de yararlanabilirsiniz.

SU

Su içmek dışkıyı yumuşatarak bağırsaklardan daha kolay geçmesini sağlar; gaz ve kabızlığın yol açtığı şişkinliği azaltır.

MEYVE

Muz. Uzmanlara göre potasyum, böbreklerin tuzdan kurtulmasına yardımcı olabilir, bu da su tutulmasını önleyebilir.

Elma ve armut gibi meyvelerin kabuğu, bol lif içerir. Bu meyveleri kabuğu bozulmadan çiğnemek, dışkı hacmini artırmaya yardımcı olabilir ve size daha düzenli bağırsak hareketleri sağlar.

Bazı düzenli fiziksel aktiviteleri alışkanlığa dönüştürmek, karnınızda işlerin daha düzgün hareket etmesini sağlayabilir.

SEBZE

Sebze kesinlikle yemelisiniz, ancak brokoli ve karnabahar gibi sebzeler, sıkıntılarınızın da kaynağı olabilir. Uzmanlar, bu turpgillerde rafinoz adı verilen şekerin yüksek oranda bulunduğunu ve bu şekerin sindirim sisteminizde kolayca parçalanmadığını belirtiyor.

Lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı yeşil sebzelerin iyi birer lif kaynağı olduğu biliniyor. Uzmanlara göre bu sebzeler, lif içeriğiyle kolonunuzun dışkı üretmesine yardımcı olarak gaz ve şişkinliği azaltır. 

LİMON

Uzmanlar limonun, dışkıyı kolondan çıkarmak için hafif bir müshil ve böbreklerinizi temizlemek için idrar söktürücü olarak çalıştığını söylüyor. Bu nedenle, limon, iki ana şişkinlik kaynağı olan kabız olmanızı ve su tutumunu engelleyebilir.

KAHVE

Uzmanlara göre sade kahve, bağırsak hareketlerini düzenleyebilir. Sadece şekerli veya aşırı kremalı kahvelerden uzak durmalısınız. Bitkisel çaylar da bağırsakları hareket ettirmek için ihtiyaç duyulan hidrasyonu sağlayabilir.

ZENCEFİL

Uzmanlar, zencefilin sindirim sistemindeki hareketliliği artırmaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Yiyeceklerin sindirim sisteminden daha hızlı geçmesine yardımcı olan zencefil, yiyeceklerin bağırsakta kalma süresini azaltıyor. Bu nedenle gaz ve şişkinliğe yol açan fermantasyona uğrama olasılığı daha düşük kalıyor.

NTV

Bu haberler de ilginizi çekebilir