• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İl Müftüsü Taşçı: "Allah'ın Resulünde hayatımıza nakşedeceğiniz güzel örnekler var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana ilçelerindeki camilerde "Mevlid-i Nebi" adıyla düzenlenen programlarla ihya edilmeye devam ediliyor.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi Hazreti Muhammed’in (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin yıldönümü Mevlid Kandili, ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ programlarıyla ihya edilmeye devam ediyor.

Adana merkez Seyhan ilçesi Nezihe Gül Cami İmam Hatibi Yakup Gündüz tarafından yatsı namazının ardından Cami önündeki sokakta "Mevlidi Nebi" programı düzenlendi.

 

Düzenlenen program, yatsı namazının ardından Emrullah Sarman’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından Mevlidi Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi, dualar edildi ve ‘Çek Bir Salavat Al Bir Su’, ‘Çek Bir Salavat Al Bir Tatlı’ sloganıyla ikramlarda bulunuldu.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Hazreti Muhammed’in örnek kişiliğine dikkat çekerek, insanların kendisiyle çalışmak ve ticaret yapmak için peşinden koştuğunu söyledi.

"Dürüst çalıştığı için ticaretine bereket yağardı"

Taşçı, "Bizi yaratan ve yaşatan rabbimiz diyor ki; Allah’ın Resulünde alıp da hayatınıza nakşedeceğiniz güzel örnekler vardır. Bu ne demek? Ey Müslümanlar! Bu peygamber size örnek olarak geldi. Ticaretle uğraşacaksanız peygamberiniz gibi ticaret yapacaksınız. Öyle değil mi? En başarılı ticaret erbaplarındandı peygamberimiz. Para ve iş sahipleri peygamberimizin kendisiyle çalışması için peşinden koşarlardı. Neden? O güvenilir Muhammed’di çünkü. Haksızlık ve adaletsizlik yapmazdı. Dürüst çalıştığı için ticaretine bereket yağardı." dedi.

"Peygamberimiz eğitimde başarısı tescilli bir insandı"

Eğitimci olacağım diyenlerin de peygamberi tanıması gerektiğini vurgulayan Taşçı, şunları kaydetti:

"Peygamberimiz gibi eğitimcilik yapacaksın. Çünkü peygamberimiz eğitimde başarısı tescilli bir insandı. Siz dünyada 23 sene gibi kısa bir zamanda bir milleti değiştiren, geliştiren ve o insanlarla beraber dünyayı değiştiren ikinci bir insan duydunuz mu? Yirmi üç senede dünyanın kötü gidişatını tersine çevirdi. Nasıl? Eğitimindeki başarısıyla çevirdi. Peygamberimiz gelmeden birbirini katleden ve kan davalarının ayyuka çıktığı bir zamanda bütün anlaşmazlıkları ve kan davalarını bitirdi. Daha düne kadar birbirinin boynunu vuranlar, birbirine boyunlarından sarılarak kardeş oldular. Kurdukları dostluk ve kardeşlikle dünyayı fethettiler." ifadelerini kullandı.

Program Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet yaman dua yapmasıyla son buldu. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir