• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
Ankara'da Şehit Yasin ve arkadaşları resimlerle anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

6-8 Ekim 2014'te HDP/PKK'nin çağrısı üzerine sokağa çıkan yandaşları tarafından, Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Cumali Güneş ile birlikte birçok kişi hunharca katledilmişti.

6-8 Ekim olaylarının yıldönümünde Ankara Ulus Meydanında vahşice şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına resim sergisi düzenlendi.

Bir gün sürecek olan sergi saat 17.00’da son bulacak. Ankara Hür Gençlik, resim sergisini ziyaret eden vatandaşları saat 20.30’da Hacı Bayram Veli Camii avlusundaki Eşrefoğlu Rumi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek programa da davet etti.

 

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, “6-8 Ekim olaylarının 8'inci yıldönümündeyiz. Bu anlamda yaşanan vahşeti yeniden anlamak, görmek ve ülkemize kurulan tuzakları halkımıza anlatmak için buradayız. Bu anlamda Ankara’da 3 noktada stantlar kurduk ve bugün de resim sergisi açtık. Şehitlerimizin hayatlarını ve yaşamlarını anlatan paragraflar sunduk. 6-8 Ekim olayları ülkemize kurulan büyük bir tuzaktı. Özellikle bölgenin tamamen İslamsızlaştırılması için yapılan bir projeydi. Biz parti olarak bu projeye asla müsaade etmeyeceğiz. Şehitlerimizin bu anlamda ortaya koydukları duruş ve döktükleri kan, kirli tezgâhları bozmuştur. Bundan sonra da inşallah bozmaya devam edecektir.” dedi.

Son olarak Karaarslan, akşam saat 20.30’da Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının anılacağı programa tüm Ankaralıları davet etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir