• DOLAR 32.384
  • EURO 34.649
  • ALTIN 2393.31
  • ...
Bursa’da Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

6-8 Ekim 2014 tarihinde, HDP MKYK'sının çağrısıyla sokaklara inenler, kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını şehit etmişlerdi. Yasin Börü ve dava arkadaşlarının Bursa’daki anma etkinliği 9 Ekim Pazar günü saat 20.00’da Barış Manço Kültür Merkezinde yapılacak.

HÜDA PAR Bursa Gençlik Kolları kentte dört gün boyunca broşür dağıtarak yapılacak olan programa halkı davet ettiler.

 

Yapılacak anma programına Bursa halkını davet eden HÜDA PAR Bursa Gençlik Kolları Başkanı, Yasir Söğüt, 6-8 Ekim olaylarının 8’inci yıldönümünde şehit Yasin ve dava arkadaşlarını rahmetle yad ettiklerini belirtti.

“Arkadaşlarımız bütün insanlığın ortak değeri olan bir mevsimde şehit olmuşlardır”

6-8 Ekim şehitlerini şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını anmak için açılan resim sergisi ve standının üç gündür devam ettiğini belirten Söğüt, “Yarın saat 17.00’a kadar devam edecektir. Arkadaşlarımız Kurban Bayramında yani yakınlaşma ayında şehit olmuşlardır. Allah’ın izniyle Yasin Börü ve arkadaşlarının kurbiyetleri tamdır diye düşünüyoruz. Bu arkadaşlarımız bütün insanlığın ortak değeri olan bir mevsimde şehit olmuşlardır. Kurban Bayramı bütün peygamberlerde ve tüm dinlerde ortak bir kültürel mirastır. Genç kardeşlerimiz bu mevsimde şehit oldular. Bizler inanıyoruz ki bu şehitler insanlığın ve İslam’ın şehitleridir. Bu vesileyle 6-8 Ekim olaylarının 8’inci yıldönümü münasebetiyle HÜDA PAR Bursa Gençlik Kolları olarak 9 Ekim Pazar günü saat 20.00 Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştireceğiz. Şehit Yasin ve dava arkadaşlarını anma programına tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir