• DOLAR 34.109
  • EURO 38.129
  • ALTIN 2874.114
  • ...
İngiltere'de "elektrik kesintisi" yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'de bu kış Avrupa'dan elektrik ithalatı yapılamaması ve gaz ithalatının azalması nedeniyle yeterli elektrik üretilememesi durumunda, evlerde ve işyerlerinde üç saatlik elektrik kesintileri yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

İngiltere, Galler ve İskoçya'da elektrik dağıtım ve iletiminden sorumlu National Grid tarafından hazırlanan "Kış Görünümü" başlıklı raporda, 31 Ekim 2022 ve 31 Mart 2023 tarihleri arasında elektrik üretimi ve tedarikinde karşılaşılabilecek sorunlar ele alındı.

Raporda, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası enerji piyasalarında benzeri görülmemiş istikrarsızlık yaşandığı, belirsizlikler ve riskler karşısında enerji tedarikini sürdürmek için alınan önlemler nedeniyle gaz ve elektrik fiyatlarının kış dönemi boyunca çok yüksek kalabileceği belirtildi.

İngiltere ve Galler'de şirket iflasları 2022 yılının ikinci çeyreğinde 2009 Temmuz-Eylül döneminden bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Hızla yükselen enerji maliyetlerinin her 5 şirketten biri için en önemli endişe haline gelmesi iflasların artmasına neden oluyor. İkinci çeyrekte 5 bin 629 şirket iflas etti. İflas eden şirket sayısı Aralık 2008'den 6 bin 943 ile rekor kırmıştı.

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, ağustos ayında her 10 şirketten biri ılımlı veya ağır iflas riski ile karşı karşıya olduklarını bildirdi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir