• DOLAR 32.542
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2422.416
  • ...
Bursa’da Din Görevlileri Haftası ve Mevlid Kandili programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Program İmam-Hatip Recep Altaş hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

BUTTİM Kültür merkezinde yapılan programa konuşmacı olarak katılan Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Algül, O’nun yolundan gitmediğimiz takdirde ruhumuzun işlevini manen yapamayacağını söyledi.

“O’nun sünnetinden ve yolundan gitmesek kalbimiz söner”

Programa konuşmacı olarak katılan Algül, “Müfessirler ve âlimlerimiz diyorlar ki; nasıl ki güneş dünyanın enerji ve besin kaynağı ise Peygamberimiz Efendimiz de insanın gönül ve ruh dünyası için aynı öneme sahiptir. Güneş olmazsa besin ve hayat olmaz ve hayat söner. Peygamberimizin muhabbetti, sevgisi, sünneti ve O’nun yolunda gitmezsek kalbimiz söner ve ruhumuz işlevini manen yapamaz olur. Kur’an-ı Kerim’in Peygamber Efendimize biçtiği görev ve rolün bizim için taşıdığı önem budur.” dedi.

Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Algül

“Allah’ın rızasına erişmek hepimizin ana gayesidir”

Algül, “Allah’ın rızasına erişmek hepimizin ana gayesidir. Allah’ın, tövbelerimizi kabul etmesini ve günahlarımızı bağışlamasını beklemek en büyük hayalimizdir. Allah’ın sevdiklerinin arasına girmeyi kim istemez. Sevdiklerinin arasına girmek Peygamberimizi sevmekten geçiyor. Biz Allah’ın bizi sevmesini, razı olmasını ve bağışlamasını istiyorsak o zaman Allah Resulüne uyacağız seveceğiz, itaat ve onun güzel ahlakını örnek alacağız. Ön şart budur ve Kur’an-ı Kerim böyle söylüyor. Bu şartları yerine getirdiğimizde Allah’ın sevdiklerinin arasına gireceğiz.” diye konuştu.

Program seslendirilen ilahi ve ezgilerle son buldu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir