• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana'da Mevlid Kandili düzenlenen programla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrif ettiği gece olarak idrak edilen Mevlid Kandili, Sabancı Merkez Camiinde idrak edildi.

 

Cemaatle kılınan akşam namazının ardından eller semaya açılarak dualar edildi. Daha sonra Mevlid-i Şerif, ilahiler, salavatlar ve dualarla kandil ihya edildi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, dünyayı karanlıklardan kurtarıp aydınlattığı o geceyi ve Peygamber efendimizi hatırlamak, yaşamak için anlamak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

“O’nu hayatımızdan çıkardığımızdan beri dünyanın yüzü gülmüyor”

Taşçı, “O aleyhiselam farklı bir insandı. O’nu hayatımızdan çıkardığımızdan beri dünyanın yüzü gülmüyor ve dünya huzura hasret kaldı. Çünkü bu dünya en güzel günlerini onunla yaşadı. Yüzyıllarca birbirinin boynunu vuranlar O’nunla kardeş oldular. Hepsi birbirinin candan dostu oldular. O halde bize yakışan ona benzemektir.” dedi.

Hazreti Muhammed’in (sallahu aleyhi vesellem) ümmetine çok düşkün olduğunu vurgulayan Taşçı, “Allah, Peygamberimizi tarif ederken; ‘O öyle bir insandı ki sizin sıkıntıya düşmeniz onu çok üzer, sizin üzülmeniz ona çok ağır gelir. Siz ağladığınız zaman, o sizin için daha çok ağlar” dediğini ifade etti.

İnsanın en sevdiğini dahi vefatından birkaç gün sonra unuttuğuna vurgu yapan Taşçı, şunları kaydetti: “Resulullah (Aleyhisselam) on dört asırdır unutulmuyor ve anılmaya devam ediliyor. Allah O’nu hayatımızdan eksik etmesin ve bizi O’ndan ayırmasın. Cenab-ı Allah O’nu anmayı ve anlamayı bize nasip eylesin.”

Program yapılan dua ile son buldu.(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir