• DOLAR 32.579
  • EURO 35.083
  • ALTIN 2450.284
  • ...
Silopi’de İmam hatip öğrencilerinden Mevlid Kandili etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlid-İ Şerif okunmasının ardından ilahiler seslendirildi.

Ardından okul adına bir grup öğrenci, çarşı merkezinde başta esnaf ve vatandaşlar olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek Mevlid Kandilini tebrik etti.

Lokum ikram edilen etkinlikte Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in sözlerinin yer aldığı el kartları dağıtıldı.

Öğrencilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinde ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, öğrencilere teşekkür ederek, “Dini eğitim alıyoruz ama ahlaki eğitim durumu da var. Özellikle bu tarz konularda gençleri yetiştirmek gerek. Gençler geleceğimiz olacak. Geleceğimize sahip çıkmak hepimizin görevi. Sizin gibi değerli öğretmen ve öğrencilerle böyle özel ve güzel günleri herkese bildirmemiz, tanıtmamız lazım. Bir yılbaşını herkes biliyorsa bu tür özel günleri de herkesin bilmesi lazım. Bunlar bizim dini değerlerimiz ve sahip çıkmalıyız.” dedi

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şevki Lefkur, düzenledikleri etkinliğe ilişki bilgi verirken öğrencilerden Mehmet Nezir Acet, Mevlid Kandilinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Esnaf da öğrencilerin Mevlid Kandili hassasiyetinden ötürü teşekkür etti.

Esnaf Abdülbaki Yıldırım öğrencilere teşekkür ederek, “Mevlid Kandil’inin ailemize gençlerimize memleketimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. İsteğimiz Hazreti Muhammed’e tabi olmak O’nun yolunda olmak. Mevlid Kandili mübarek olsun, Allah kabul etsin” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir