• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Onarımını yapılan tesisle Hazreti Nuh'un Gemisi'nin izi anlatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Üzengili (Meşar) köyündeki Durupınar Site'de Hazreti Nuh'un Gemisi'ne ait olduğu düşünülen alanda bulunan tesisin onarımı yapılarak hizmete açıldı.

Tesis, alanı ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistlere tanıtacak, bölgede yürütülen çalışmalar anlatılacak, gelenlere ikramlar gerçekleştirilecek.

Tesisin hazırlanması için Amerikalı araştırmacı Andrew Jones, turizmci Zafer Önay, Üzengeli Muhtarlığı uzun uğraşlar verdi.

Tesiste oluşturulan bir odada Hazreti Nuh'un Gemisi ile ilgili yapılan belgesel ve filmler gösterimde bulunulacak, alanda toplatılan fosiller gezilebilecek alanla ilgili bilgi alınabilecek.

Tesisin açılışında konuşan Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Acar, "Turizm bacasız bir fabrikadır, turizmin olduğu her yerde herkes faydalanır. Bizde yine 80'li ve 90'lı yıllarda olduğu gibi turizmin canlılığını görebileceğimiz bir dönem umut ederek buranın hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Açılışın ardından turistler ve katılımcılar alanı gezdi daha sonra coğrafi işaretli yöresel Abdigor Köftesi ikram edildi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir