• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Sahte Mandıracı 50 ton süt yürüttü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Yaklaşık 1 ay önce Muş`un Sürügüden köyüne gelerek kendisini Mandıracı olarak tanıtan ve Diyarbakır Karacadağ`dan olduğunu söyleyen bir şahıs, köylülerin 50 ton sütünü alıp ortadan kayboldular.

Sürügüden köyü sakinlerinden Yaşar Seyhan olayı şöyle anlattı; ``Yaklaşık 1 ay önce kendisinin Diyarbakır Karacadağ`dan olduğunu söyleyen bir kişi köye gelip Mandıracı olduğunu söyleyerek bizden süt istedi. Biz de pazarlığımızı yaptık ve sütü verdik. Günde 1 tondan fazla süt verdik. Adam bize, "Benden 20 güne kadar para istemeyeceksiniz. 20 gün sonra paranızı vereceğim, sonra tekrar devam edeceğiz`` dedi. Biz de kabul ettik. 20. günün sabahı kalktığımızda baktık ki, arabasının çadırını kaldırıp gitmiş. Gerçekten neye uğradığımızı şaşırdık. Maliyet olarak 60 milyar tutarında süt götürdü. Adamı tanımıyoruz ve adama ulaşabileceğimiz hiç bir ipucu da yok. Bizim geçim kaynağımız bu süt ve hayvanlarımızdır. Bu dağın başında başka yapabileceğimiz bir iş yok. Sütümüz de bu şekilde gidince tamamıyla mağdur olduk`` dedi.

Çalınan sütün içinde yetimlerin, öksüzlerin ve dul kadınların hakkının olduğunu söyleyen Seyhan, kendilerini mağdur eden şahısları insaflı olmaya davet etti.

Aynı mağduriyeti yaşayan Sürügüden köyü sakinlerinden Necdet Sakuk ise, "Meçhul şahısın süt alımı karşılığında bize verdiği defterler var. Onları karakola götürdük. Belki bir parmak izine rastlanır diye. Fakat halen bir iz yok. Biraz da suç bizde. Biz hiç bilmediğimiz, tanımadığımız birine malımızı teslim ettik ve elimizde delil olabilecek hiçbir şey alamadık. Adam gittiği gün yoldayken bize telefon açtı. Kendisinin sahtekâr olduğunu, plakasının, kimliğinin sahte olduğunu bize söyledi ve gitti`` diye konuştu.

 Daha önce adamın sahtekar olduğuna dair duyum aldığını söyleyen köyün Muhtar azası olan Maşallah Şancı ise, "Adam çadırını getirip kurduğu gün, tanıdığım bir şahıs gelip bu adamın Siirt Kurtalan`dan olduğunu ve sahtekar biri olduğunu söyledi. Ben de gelip köylüye söyledim. Köylüm üzerime güldü ve ne yazık ki sonuç işte bu." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl mevsimin kurak geçmesi nedeniyle çok sıkıntılar çektiklerini söyleyen Sürügüden köyü sakinleri, bu yıl mevsimin güzel olması nedeniyle durumlarının iyi ve sütlerinin bol olduğunu, fakat bu şekilde dolandırılmaları nedeniyle oldukça mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden yardım istediler. (M .Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir