• DOLAR 32.203
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2402.875
  • ...
Evde kilo vermek için 6 altın ipucu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Onlymyhealth adlı sağlık portalına göre kilo vermek için evde diyet ve egzersizle ilgili şu ipuçlarını izlemek önemli:

Ballı limonlu su

Bu, evde uygulanan en basit kilo verme formüllerinden biri. Limon suyu ve bal, başta Hint mutfağı olmak üzere neredeyse her evde popüler malzemelerden İki malzemeyi karıştırın ve her sabah uyanır uyanmaz tüketin. Balın birçok özelliği olduğu biliniyor. Limon da sindirim sisteminden toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.


Kahvaltıyı atlamayın

Kahvaltıyı atlamanın kilo vermenize yardımcı olmayacağını anlamak önemli. Kahvaltı günün en önemli öğünü. Bu öğünü atlayarak temel besinlerden mahrum kalabilir ve gün boyunca daha fazla atıştırmalık yersiniz. Çünkü kendinizi aç hissedersiniz. Bu da kiloyu artırır.


Lifli gıdaların tüketimini artırın

Bol miktarda lif içeren yiyecekler tok hissedilmesine yardımcı olur. Bu da kilo vermek için aranan özellikler arasında yer alıyor. Lif ağırlıklı olarak meyve, sebze, yulaf, tam tahıllı ekmek, kahverengi pirinç, makarna, fasulye, bezelye ve mercimek gibi bitki bazlı gıdalarda bulunur.


Yapay şekerden uzak durun

Meyve ve sebzelerdeki şekerler doğal şeker grubunda yer alır. Kilo vermek istiyorsanız kendinizi sadece bu meyve ve sebzelerden alınan şeker ile sınırlamaya çalışın. Bu da yapay tatlıları, dondurmaları, meşrubatları ve benzeri ürünleri azaltmak gerektiği anlamına geliyor. Buna ek olarak sebze ve meyvelere doğal yollarla tat katmayı denemek önemli.


Yavaş çiğneyin

Yiyecekleri düzgün ve yavaş çiğnemek, sağlıklı sindirim için gerekli. Aynı zamanda bu yöntem kişinin aşırı yemesini önlemeye de yardımcı olur. Araştırmalara göre yemek yemeye zaman ayıran insanlar, düzgün çiğnemeden yiyenlere göre daha az kalori alıyorlar.


Stresten uzak durun

Birçok çalışmaya göre yorgun biri, rahatlamış birine göre kilo vermekte daha fazla zorlanıyor. Stres artık bir yaşam biçimi haline gelmiş olsa da kişinin hayatın basit zevklerine ulaşmak için her gün eğlenmesi de önemli. Doktorların ve beslenme uzmanlarının hızlı kilo vermeyi önermediklerini belirtmekte fayda var. Zira bu şekilde kilo verilmek istendiğinde genellikle sert bir şekilde oruç tutmak ve temel besinleri kesmek gibi katı diyetler uygulanıyor. Dolayısıyla bu sağlığa zarar verebilir ve kilo verilmesine yardımcı olmaz. Hatta kilo alınmasına bile yol açabilir. Bu nedenle yaşam tarzınızda veya diyetinizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktora danışmalısınız.

ŞARKU'L AVŞAT

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir