• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
BATÜ ‘7. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı’na katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1-9 Ekim tarihleri arasında 9 gün boyunca devam edecek fuara, Batman Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe katıldı.

Bu yıl, “Sınırsız Bir Dünya" temasıyla düzenlenen ve 29 ülkeden 250'yi aşkın yayınevinin ağırlanacağı fuarda, 100'ü aşkın konferans, panel, okur-yazar buluşmaları, imza günleri, sergiler ve sanat atölyesi gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Fuarda kurulan Batman Üniversitesi standını ziyaret eden yerli ve yabancı katılımcılara,  üniversitenin eğitim politikası, üniversitede eğitim almak üzere Arap ülkelerinden gelen öğrencilere yönelik gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar anlatıldı.

Fuarla ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinde hem akademik ve bilimsel çapta hem de öğrencilere yönelik gerçekleştirilen çalışmaların uluslararası camiada da görünürlüğünü artırmak için bu tür organizasyonlara katılımı önemsediklerini belirtti. Arap coğrafyasından üniversiteye yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Rektör Demir, üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısını her yıl artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Batman Üniversitesinin geniş bir perspektif ve vizyonla uluslararası ölçekte çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Rektör Demir, yürütülen çalışmaların uzun vadeli programlar dâhilinde, sürdürülebilir modellerle tasarlandığının altını çizdi.

Batman Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi arasında Mühendislik alanında Uluslararası Ortak Lisans Eğitim ve Öğretim Programı Tesisine ilişkin bir protokol imzalandığını hatırlatan Rektör Demir, benzer uluslararası iş birliklerini hayata geçirebilecek potansiyele sahip olduklarını vurguladı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir