• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Afganistan’da Eğitim Altyapısına TİKA Desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nimruz vilayetinin İran sınırında bulunan Keng ilçesine ait ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerin eğitim süreçlerinde çöl şartlarından ve dış etkenlerden olumsuz şekilde etkilenmemeleri için 1935 yılında kurulan Sacistani okuluna ait eğitim binalarına TİKA tarafından çevre duvarı inşa edilerek, okulun dış bakımı yapıldı.

Projenin teslim töreninde konuşan Keng İlçesi Eğitim Müdürü Şerafeddin Sami, TİKA’nın ilçeye sağladığı hizmetten dolayı teşekkür ederek yapılan bu faaliyetlerin Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesine vesile olduğunu belirtti. Sami, TİKA desteğinin bu bölgede devam etmesi temennisinde bulundu. 

TİKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz ise konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetinin TİKA vasıtasıyla dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği kalkınma projeleri ile yardım faaliyetleri hakkında bilgi vererek bu hizmetlerin ihtiyaç duyulan bölgelerde sürdürüldüğünü kaydetti.

TİKA'nın resmi web sitesindeki bilgiye göre Deniz, “Büyük şehir merkezlerinin yanında diğer vilayetler ile ilçelerin aslında kalkınma alanında daha çok desteklenmeye ihtiyaç duymaktadır ve bugün bunun için bölgenin iklim şartlarından dolayı önemli bir projeyi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. İmkânlar çerçevesinde bundan sonraki süreçte de kırsal bölgelerde daha çok proje ile faaliyet yapmak arzusundayız.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir