• DOLAR 35.351
  • EURO 36.805
  • ALTIN 2959.45
  • ...
6 Ekim, Tarihte bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1973: Mısır ve Suriye kuvvetlerinin aniden siyonist işgalcilere karşı saldırıya geçmeleri ile Dördüncü Arap-israil Savaşı başladı. Ramazan Savaşı veya Yom Kippur Savaşı olarak da bilinen bu savaş, dört Arap devleti ile işgalciler arasında yahudilerin bayram günü olan Yom Kippur’da başlamıştır. Savaş sırasında Mısır-Suriye kuvvetleri 8500, siyonistler ise 6000 kayıp verdiler. Yom Kippur Savaşı, işgalcileri askerî, diplomatik ve ekonomik alanlarda ABD’ye eskisinden daha bağımlı kıldı. Savaşın hemen ardından başlayan, başını Suudi Arabistan’ın çektiği ve siyonist işgalcileri destekleyen ülkeleri hedef alan petrol ambargosu Mart 1974’e kadar sürdü. Ambargo sonucu petrol fiyatları yükselirken, dünya çapında benzin sıkıntısı baş gösterdi. (4. Arap-israil Savaşı başladı)

1981: Mısır diktatörü ve üçüncü cumhurbaşkanı Enver Sedat öldürüldü. Sedat, Mısır Kralı Faruk’a karşı 23 Temmuz 1952’de yapılan darbeye katılarak siyaset alanında kendini tanıtmıştır. 17 Eylül 1978’de ABD’nin arabuluculuğunda, siyonistlerle masaya oturarak, Camp David Sözleşmesi’ni imzalamıştır. Filistin’i siyonistlere adeta altın tepside hediye eden Sedat, bir süre önce İslami kesimleri şiddetli bir şekilde ezmek için mücadele başlatmıştı. Bu şiddet politikasına, Cihad Hareketi’ne bağlı ordu mensubu bir grup subay, Mısır’ın bağımsızlığının kutlandığı tören sırasında Enver Sedat’ı öldürerek cevap vereceklerdi. Eylem sırasında Enver Sedat’a 72 kurşun isabet etmiştir. Sedat’ı öldüren Yüzbaşı Halid El-İslambuulî, 1982 yılında idam edilmiştir. Halid El-İslambuulî ve arkadaşları, Mısır’ın çağdaş firavununu bir geçit töreninde yere sererek, siyonistlere ve onlara uşaklık edenlere unutulmayacak bir mesaj verdiklerini haykırıyorlardı. (Enver Sedat öldürüldü)

1981: Milli Selamet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan tutuklandı. 12 Eylül Darbesi’nin ardından işbaşına gelen askeri cunta, ilk iş olarak Meclis’i feshetmiş ve tüm siyasi parti yöneticilerini yargılamaya başlamıştı. Zaten gözetim altında zorunlu ikamete mecbur bırakılan Necmettin Erbakan bu kez de tutuklanarak hapsedilmişti. (Necmettin Erbakan tutuklandı)

1987: Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Süleyman Demirel’i Çankaya Köşkü’ne kabul etti. Demirel, Evren’e “Maziyi unutalım” dedi. Süleyman Demirel’in ‘dün dündür bugün bugündür’ sözü buradan mı geliyor bilinmez, ama siyasîler politik çıkarları uğruna darbecilerle işbirliğine girebiliyor ve halkın acılarına sünger çekip yeni acılar için zalimleri cesaretlendiriyorlardı. Bu durum on yıllar boyu süren şahsiyetsiz bir siyaset tablosunun ortaya çıkmasına neden oluyordu. ( “Maziyi unutalım” )

1992: Hasan Şahin Antalya’da şehid edildi. Yaptığı islami çalışmlar nedeni ile pkk tarafından tehdit edilen Hasan Şahin  6 ekim 1992’de şehid edildi…  Cenazesi büyük bir kalabalıkla tekbirler eşliğinde Murat Paşa Camii’nden alınarak Şehir Mezarlığına defnedildi. Allah şehadetini kabul etsin…  (Hasan Şahin Antalya’da şehid edildi)

2014: 6-8 Ekim Olayları, ülkemizin, özellikle de Müslüman halkın vicdanında ve kalbinde unutulmayan bir Susa, bir Başbağlar ve bir Roboski gibi yerini aldı. Bu tarihler, boyutları sonradan ortaya çıkacak büyük bir vahşete sahne oldu. 6 Ekim’de Kobani bahanesi ile sokağa çıkan Pkk’liler, bölgeyi savaş alanına çevirdi. Hedeflerinde özellikle mütedeyyin camia ve şahıslar olan çeteler, medrese, İslami STK, cami ve partilere saldırdı. Saldırıların fitili HDP’li Selahattin Demirtaş’ın sokak çağrısı ile ateşlendi. Diyarbakır’da, Müslüman halkın Kurban Bayramı’nda kestiği kurban etlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalışan 6 fedakâr genç; Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Cumali Güneş ve Turan Yavaş, sokaklara inen pkk’li çeteler tarafından acımasızca katledildi. Başta Diyarbakır olmak üzere bölgedeki İslami kimlikli kişi, kurum ve kuruluşlar, özellikle de Hüda Par ve Mustazaflar Cemiyeti, planlı saldırıların hedefi oldu. 2014’ün Kurban Bayramı’nda yaşanan bu katliam, elbette ki Diyarbakır’dan ve 6-8 Ekim’den ibaret değildi. Sonraki günlerde de saldırılar hız kesmeden devam etti. Bingöl’de Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın, Van’da Muhammed Latif Şener isimli mütedeyyin insanlar acımasızca katledildi. PKK/HDP’nin 6 Ekim’de başlayan saldırılarında, aralarında Diyarbakır’da ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırmaya çalışan 6 genç de olmak üzere, 50’den fazla insan hayatını kaybetti. (6-8 Ekim Olayları)

Bu haberler de ilginizi çekebilir