• DOLAR 32.451
  • EURO 34.671
  • ALTIN 2392.438
  • ...
Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim tarihi: "Seçime az kaldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gerçekleştirilen Altılı Masa toplantısı sonrasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel bir TV programında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçim için tarih verdi. Altılı Masa toplantılarının bundan sonra daha sık gerçekleştirileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Çünkü seçime az kaldı" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"6'lı masa toplantılarını daha sık yapma yönünde dün akşam karar aldık. Daha sık yapacağız. Gerekirse 15 günde, 20 günde bir gerçekleştireceğiz. İkinci ev sahipliğini DEVA Partisi yapacak. Çünkü seçime de az kaldı. 

Dün aldığımız kararlar var. Seçime de az kaldı. Topluma vereceğimiz hedefler var, yapacağımız çalışmalar var. Bu çalışmaların topluma aktarılması lazım. Dün iki önemli karar aldık. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritası ve ülkemizin temel politik alanları. Örneğin, tarım, eğitim, bilim teknik... Bu konuda da çalışmalar yapılıyor. Bu biraz daha uzun vadeli bir çalışma olacak. 

Seçim büyük ihtimalle mayıs ayı içinde olabilir, bizim için fark etmez.

Cumhurbaşkanı adayı belirledik, ne yapacak bu aday? Belli çevreler bunu özellikle gündeme taşıyorlar.

Son derece akıllı, ayakları yere basan, feraset sahipleri kişilerin oturup devletteki sorunları nasıl çözeriz diye bunun üzerine uzlaşmamız lazım. Sonra deriz ki Cumhurbaşkanı adayımız budur. Aday da 6 liderin belirlediği kuralların dışına çıkmayacak. Vaatleri hayata geçirecek. Bu olmazsa başa dönmüş olacağız. Cumhurbaşkanı için söylediğimiz açık. Sen bizim cumhurbaşkanı adayımızı merak ediyorsan seçim gününü belirle, biz de 2 gün içinde adayımızı belirleriz.

Adayın kim olacağı konusunda konuşma olmadı. Seçim tarihini belirlesinler adayımızı belirleriz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir