• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İnzar dergisi Ekim sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesuliyeti risaletle değil resul ile bağdaştıran İslam’ın bu şiarına binaen Ekim ayında “ÖNCÜLERİMİZ VE BİZ” başlığıyla okuyucularıyla buluşan İNZAR DERGİSİ; yeni neslin kanaatimizce önemli eksikliklerinden biri de budur. Davetin öncülerinden bihaber olmak. Bihaber olanın onları rehber edinmesi, onların yoluna hidayet olması böylelikle sırata’l-müstakim üzere sabit kalması muhaldir.

Tabi öncülerin serveri tartışmasız Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem)dir. En başta ve en fazla tanınması gereken Odur. Ondan sonra Kur’an-ı Kerim’de hayatlarından kesitler verilen peygamberlerdir. Onlardan sonra ise selef-i salihin dediğimiz öncülerimizdir. Bunlar, tüm zamanların ortak öncüleridirler. Ama bu çağı, bu çağın dilini, bizi, düşmanlarımızı, düşmanlarımızın saldırı taktik ve yeteneklerini iyi bilen ve bunlara karşı mücadelede önümüze örneklikler koyan asrımızın öncülerini iyi bilmemiz ve tanımamız gerekir. Derginiz İnzar bu sıralamanın ehemm – mühim yönünü dikkate alarak sizler için işlemiş.

Hem derginin çıkmaya başladığı ilk aydan ve 18. Yılımızı doldurup 19. Yılımıza gireceğimiz bu ana kadar her sayıda öncülerden mutlaka ama mutlaka bir kaçının mücadelesini bu sayfalara taşıması da bu konunun yanımızdaki ehemmiyetini ifade etmeye yeterdir aslında…

Sizleri derginizle baş başa bırakırken müstefid olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyoruz.

Bu sayıda şiir, kültür-sanat, edebiyat ve siyasete dair konuları ilgiyle okuyacaksınız…

Abonelik için inzardergisi.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir