• DOLAR 32.244
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2431.119
  • ...
KARIŞTIRAN BELLİ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

11 Eylül’ü bahane ederek İslam Dünyasına saldıran emperyalist ABD’nin savaş gücü Pentagon tarafından 20 yıl boyunca işgal altında tutulan Afganistan’da işgalden kurtuluşun üzerinden bir yıl geçmesine rağmen olaylar durulmuyor.

Bir yıl önce işgalcileri kovarak bağımsız bir ülke olan Afganistan’da bir SİHA saldırısı düzenleyerek el Kaide liderini başkent Kabil’de katleden emperyal güç ABD’nin suikast ve kaos birimi CIA, hiçbir uluslararası anlaşmaya riayet etmeksizin ortalığı karıştırmaya devam ediyor.

Son olarak Kabil’de bir eğitim kurumunda meydana gelen ve çok sayıda ölü ile yaralıya sebep olan patlamanın arkasında da ABD istihbaratı olduğu düşünülüyor. Uzmanlar; ‘Kabil’de yaşanan olay her ne kadar bir örgüte ihale edilse de olayın arka planında ABD’nin olduğunu’ özellikle vurguluyorlar.

Ne Olmuştu?

Dün sabah saatlerinde Kabil'in batısında bulunan Kaj adlı eğitim merkezine bombalı saldırı düzenlendi.

İslam Emirliği yönetiminin Kabil Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Halid Zadran, basına yaptığı açıklamada, Kabil'in batısında bulunan Kaj adlı  eğitim merkezine bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 32 kişinin öldüğünü ifade eden Zadran, 40 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Zadran, saldırının, eğitim merkezinde deneme sınavı yapıldığı sırada düzenlendiğini kaydetti.

Görgü tanıkları, saldırının intihar eylemi olduğunu öne sürdü.

Kabil'in batısında ağırlıklı olarak Hazara Şiileri yaşıyor. Daha önce de aynı bölgede düzenlenen benzer saldırıları DEAŞ’ın üstlendiği biliniyor.

ABD, Afganistan’ı Taşeron Örgütlerle Karıştırıyor

Afgan halkının şerefli direnişi ve üstün siyasi hamleleri karşısında işgal ettiği Afgan topraklarını 20 yıl sonra kaçarcasına terk etmek zorunda kalan ABD, Orta Asya’nın bu önemli ülkesini kendi haline bırakmamakta ısrarlı.

ABD’nin çekildiği günlerde ABD ordusuna değil de yönetimi devralmaya çalışan Taliban ordusuna üst üste saldırılar yapan çetelerin ve örgütlerin kimler tarafından finanse edildikleri ve yönlendirildikleri bir sır değil artık.

Neredeyse her Cuma günü bir patlama yapma talimatı almışçasına Camileri, pazar yerlerini ve sivillerin toplu olarak bulundukları mekanları hedef alan gruplar bu vahşeti Afganistan’ın menfaati için yapmıyorlar elbette.

İslam Emirliği’nden DAEŞ ve Pencşir’e Operasyon

Afganistan İslam Emirliği yönetimi, ülkenin büyük bir kesiminde kontrolü sağlamasına rağmen kaotik eylemler sürüyor.

İslam Emirliği buna yönelik olarak; ülkedeki kaosun sebebi olarak gördüğü ABD menşeli DAEŞ ve Pencşir’e operasyon düzenledi.

Özellikle ülkenin kuzeyinde bulunan Pencşir Eyaleti’nde konuşlanan ve ABD başta olmak üzere İngiliz ve Batılı tüm istihbarat örgütleriyle görüşmelerde bulunarak Taliban iktidarına karşı yardım isteyen Ahmet Mesud ve yandaşlarından oluşan ‘Ulusal Direniş Cephesi’ adlı yapıya karşı büyük bir operasyon başlatarak kısa sürede ‘Ele geçirilemez’ denilen bölgeyi ele geçirdi.

İslam Emirliği aynı dönemde, ABD tarafından kullanıldığını belirttiği DAEŞ hücrelerine karşı da büyük bir temizlik operasyonuna girişti.

Afganistan’da ‘ABD istihbaratı 20 yıl süren işgali döneminde çok sayıda ajan ve işbirlikçi yetiştirmiş ve bunları şimdi İslam Emirliği aleyhine kullanmaktadır’ görüşü hakim.

Bu haberler de ilginizi çekebilir