• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Din-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İçen: İslam şiddet dini değil merhamet dinidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son günlerde İslam'ı karalamak için İslam'da şiddet olduğunu savunanların bulunduğunu söyleyen İçen, sözde insan haklarından dem vuran Avrupa'nın her gün onlarca Müslümanı katlettiğine dikkat çekti.

Yeryüzündeki haksızlık ve zulmün sebebinin din dışı akımlar olduğuna dikkat çeken İçen, İslam'ın bütün insan haklarının olduğu bir din olduğunu vurguladı.

Müslümanlara şiddet uygulandığında sözde insan haklarını savunanların ses çıkarmadığını ifade eden İçen, şiddetin diğer insanlara uygulandığında dünyayı ayağı kaldırdıklarını belirtti.

İslam'ın merhamet ve şefkat dinini olduğunu dile getiren İçen, Kur'an'ın hiçbir ayetinde şiddetin desteklenmediğini ifade etti.

"İslam insanlığın kurtuluşu için bir reçetedir"

Müslümanların hiçbir zaman şiddetten yana olmadığını vurgulayan İçen, "Rahmet ve merhamet Peygamberimiz ve dinimiz İslam hiçbir zaman şiddetten yana değildir. İnsanlığa yönelik hiçbir şiddet boyutu da yoktur. Dinimiz şefkat, merhamet dinidir. Bunu medeniyet boyunca insanlığa göstermişizdir. Müslümanlar tarih boyunca hiçbir zaman şiddetten yana olmamıştır. Sürekli merhametten, adaletten ve insanlıktan yana olmuşlardır. İslam bir medeniyettir. İslam insanlığın kurtuluşu için bir reçetedir. Yeryüzünde ne kadar haksızlık, zulüm varsa bunlar din dışı akımlardadır." dedi.

"Mazlum Müslümanlara geldiğinde bu noktada geri kalıyorlar"

Din-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Ramazan İçen

Avrupa'nın 'demokrasi' adı altında mazlum Müslümanları katlettiğini dile getiren İçen, "Avrupa’nın demokrasi ve insan hakları havariliğine soyunarak kimyasallar atıp insanlığı yok ederek şiddet uyguladıklarını görüyoruz. Avrupa'ya baktığımızda hep çifte standartlık uygulanıyor. Irak'ta, Suriye'de yüz binlerce kadın ve çocuk katledildi ama ses çıkmadı. Son günlerde İran'da bir kadının öldürülmesine bütün dünya ayağı kalktı. Kadının hakkını savunduklarını söylüyorlar ama hâlbuki her gün Filistin'de eziyetle ve işkenceyle kadınlar katlediliyor fakat insanlık ayaklanmıyor, insanlık hakkı savunulmuyor. Sıra Orta Doğu'daki mazlum Müslümanlara geldiğinde bu noktada geri kalıyorlar. Sıra kendilerine geldiğinde de dünyayı ayağı kaldırıyorlar." diye konuştu.

"İslam'ı karalamak için İslam'da şiddet olduğu savunuluyor"

İslam'ın kadına vermiş olduğu değeri kimsenin veremeyeceğini söyleyen İçen, "İnsanlık İslam'a muhtaçtır. İslam'ın değerlerine muhtaçtır. Hiçbir ayette şiddetten yana olunduğu, şiddettin tasvir edildiği ve şiddetin desteklendiği görülmez. Son günlerde İslam'ı karalamak için İslam'da şiddet olduğu savunuluyor. İslam'ın kadına vermiş olduğu değeri Avrupa veremez. İslam, kadının özgürlüğünü, rahatlığını ve mutluluğunu istemiştir. İslam şiddet dini değil merhamet dinidir. İslam bütün insan haklarının olduğu bir dindir. İslam eşittir merhamet dinidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir