• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Üniversitelerde camilerimizin olması hepimizi sevindiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“İl Buluşmaları” kapsamında geldiği Karaman’da Vali Tuncay Akkoyun’u ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Karaman İl Buluşması’yla ilgili detayları paylaştı.

Erbaş, “Hafızlık icazet merasimimiz var. Bugün inşallah Üniversite Camii’nin açılışı ayrıca bizi çok mutlu edecek. Üniversitelerimizde camilerimizin, minarelerimizin yükselmiş olması, gençlerimizin cami ile buluşması, ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmesi hepimizi sevindiriyor. Akşam da inşallah sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bir istişare toplantımız olacak. Karaman ilimize daha nitelikli çalışmaları Diyanet İşleri Başkanlığımız ve sivil toplum kuruluşlarımız el birliğiyle nasıl yapabiliriz? Bunun müzakeresini yapacağız.” dedi.

Vali Tuncay Akkoyun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erbaş’a teşekkür etti.

Başkan Erbaş, Vali Akkoyun ve beraberindeki heyetle Karaman Belediyesine geçti. Belediyeye gelişinde Başkan Savaş Kalaycı tarafından karşılanan Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada Karaman’da da diyanet hizmetlerini çok daha nitelikli hale getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Vatandaşlara daha nitelikli Diyanet hizmeti götürmenin el birliğiyle gerçekleşeceğine işaret eden Erbaş, “Bugün tüm din görevlilerimizle öğleden sonra toplantı yapacağız. Onlara Karaman ilinde, köylerinde, ilçelerinde görevlerini daha iyi bir şekilde yapabilmeleri için tavsiyelerde bulunuyoruz. Heyecan, samimiyet üst seviyede olursa bereketli oluyor. Zaten Peygamber Efendimiz; ‘Din samimiyettir.’ buyuruyor. Din görevlilerimizle istişare içerisinde daha güzel nasıl yapabiliriz? Bunun çalışmalarını yapıyoruz.” diye konuştu.

Karaman Belediye Başkanı Kalaycı ise ziyaretinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Son olarak Karaman İl Müftülüğüne geçen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İl Müftüsü Faruk Gürbüz’den din hizmetleri ve din eğitimi hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerde Başkan Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürü Remzi Bircan ile Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz eşlik etti.

 

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir