• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bingöl İtfaiye Müdürü Artan: Yangın en büyük felakettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artan, yaptığı yazılı açıklamada, itfaiyecilerin zor şartlarda halkın can ve mallarını kurtarmaya yönelik göstermiş oldukları gayretlere değindi.

Yangınlar konusunda halkın daha tedbirli davranmasını söyleyen Artan, yangından korunmak için tavsiyelerde bulundu.

“Yangın en tehlikeli felakettir”

Artan, “Yangın en tehlikeli felakettir. Önüne çıkanı yakar, kül eder. Siler, süpürür, ortadan kaldırır. Tedbirsizlik ve dikkatsizlik yüzünden çıkan yangınlar, büyük zararlar doğurur. En korkunç yangınlar küçük kıvılcımdan çıkar. Küçük bir odada çıkan yangın, önce eve yayılır, sonra komşu evlere, mahalleye ve kısa bir süre içinde de koskoca bir şehre yayılır. Kısa bir anda yüzlerce bina yanar, kül olur. Eşyalar, insanlar, hayvanlar yanar, yok olur. Büyük maddi ve manevi zararlar meydana gelir.” dedi.

“7/24 görevimizin başındayız”

Artan, “Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 24/48 saat vardiya sistemiyle 7/24 saat görev başında olan bir ekiple çalışmaktayız. 7 itfaiye aracı ve 58 personel ile yangınlara müdahale ediyor, araç kazalarına yetişiyor ve deprem, sel, çığ gibi tabi afetlerde arama kurtarma faaliyetlerinde görev alıyoruz.” şeklinde ifade etti.

“Doğalgaz kullanımıyla beraber yangın vakalarında azalma oldu”

Doğalgazın kullanılmasıyla şehir merkezindeki ev yangınlarında gözle görülür bir azalmanın olduğunu söyleyen Artan, “Ancak orman, arazi, ahır, bağ-bahçe ve samanlıkların bulunduğu köylerde yangınlar hız kesmeden devam etmektedir. Ülkemizin milli serveti olan ormanların yok olmaması için okullarda, radyo ve televizyonlarda yangınla ilgili konuşmalar yapılması, gazete ve dergilerde bu konuda yazılar yazılması ve yangının meydana getireceği zararlar halka sıklıkla anlatılmalıdır. Öğrencilerin, bu konuda daha dikkatli olmaları istenmeli, yangından korunma yolları öğretilmeli, Herkese yangın hakkında bilgi verilmelidir.” dedi.

“Yangınlar dikkatsizlik sonucu ortaya çıkar”

Artan, “Piknik yapan insanlarımızın eğlenceleri bir felakete dönüşmemesi için yaktıkları piknik ateşini kontrol altında tutmaları ve işleri bittiğinde de ateşin söndüğünden emin olarak ayrılmaları gerekmektedir. Seyir halinde bulunan araçlardan atılan söndürülmemiş sigara izmaritleri de anız ve orman yangınlarına sebep olmaktadır. Bu konuda da sürücüler bilgilendirilmeli ve uyarılmalıdır. Yangın dikkatsizlik sonucu ortaya çıkar. Çocukların ateş ve kibritle oynamaları, insanların ormanların içinde gelişigüzel ateş yakmaları büyük yangınlara sebep olur.” diye belirtti.

Yangınların oluşmaması için tavsiyelerde bulunan Artan, “Yangından korunmak için ateşle oynamamalıyız. Yanmakta olan ocakta, mangalda ve sobada etrafa ateş parçaları düşürmemeliyiz. Yaktığımız kibriti söndürmeden atmamalıyız. Evde, okulda ve benzeri yerlerde elektrikle oynamamalıyız.” dedi.  

Bingöl itfaiye müdürü Faik Artan 7/24 görev başında bulunan ve canlarını pahasına alevlerin içinde can ve mal kurtaran kahramanlarımızın gününü kutlayarak mesajına son verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir