• DOLAR 34.18
  • EURO 37.886
  • ALTIN 2923.022
  • ...

BOTAŞ en son sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 50,8, KOBİ’lerin kullandığı doğalgaza yüzde 47,6, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 20,4 ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 49,5 zam yaptığını duyurmuş ve bu zamlar halk nezdinde büyük bir tepki uyandırmıştı. Fiyatlar her ayın ilk günü açıklanan güncellemeyle belli oluyor. Şimdi gözler Ekim ayı açıklamasına çevrilmişken BOTAŞ'ın bir zam daha yapacağı söylentiler iyiden iyice artmış durumda. Hatta bir çok kaynak BOTAŞ'ın Ekim ayıyla birlikte hem sanayi üretiminde hem de elektrik üretiminde kullanılacak olan doğalgaza yapılacak olan zam çalışmalarının sona erdiğini söylüyor.

Zam için BOTAŞ'ın bakanlığa talep gönderdiği gelen son bilgiler arasında. Zammın miktarının ise %10 olacağı ifade ediliyor. Sanayide üretilen elektrik için de zam isteneceği fakat bunun çok büyük tepkilere sebebiyet vereceğinden ötürü bakanlık tarafından pek sıcak karşılanmadığı öğrenildi.

Konutta kullanılan doğalgaza Ekim ayında herhangi bir zam yapılmayacağı ifade edilirken elektrik üretiminde yapılacak olan zammın kesin olduğu vurgulandı. Diğer tüketim alanlarında yapılacak zamlara ise bir kaç gün içinde kara verilecek.

KARAR