• DOLAR 32.705
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2444.576
  • ...
Rusya'ya bir darbe de Türkiye'den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı ülkelerinin Ukrayna işgalinden dolayı yaptırım uyguladığı Rusya'ya Türkiye yaptırımlarda bulunmuyordu.

Türkiye'nin 2 özel bankasının Mir Kart sisteminden ayrılmasından sonra kamu bankalarının da aynı kararı aldığı belirtildi

Bloomberg’ün üst düzey bir Türkiyeli yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası, Rusya’nın MİR kart sisteminden ayrılmaya karar verdi.

Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta MİR’e alternatifleri görüşmek üzere Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı görüşme sonrasında geldi.

ABD Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi de, bu ayın başlarında finans kurumlarını MİR ile yeni anlaşmalara girmemeleri veya mevcut anlaşmaları genişletmemeleri konusunda uyardı.

Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard dışında bir alternatif olarak geliştirilen MiR'e Vakıfbank, Ziraat Bank, İş Bankası, Denizbank ve Halkbank dahil olmuştu.

MİR ÖDEME SİSTEMİ NEDİR?

Mir ödeme sistemi Rusya Merkez Bankası tarafından 1 Mayıs 2017'de kabul edilen yasa ile kurulan bir ulusal ödeme sistemidir.

Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard dışında bir alternatif olarak geliştirilen Türk bankalarının da dahil olduğu yerel ödeme sistemi Mir kart elektronik para transferi için kullanılır.

Mir banka kartları müşterilerinin ürün ve hizmet satın almak ATM'lerden para çekmek gibi finansal işlemleri yapabilmesini sağlıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir