• DOLAR 32.99
  • EURO 35.342
  • ALTIN 2456.749
  • ...
Kızıltepe halkı, sosyal konut projesine ayırılan konut sayısının arttırılmasını talep ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in en büyük ilçesi olan Kızıltepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurusu yapılan Türkiye geneli 250 bin TOKİ projesine 150 konut sayısıyla dahil edildi.

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, Kızıltepe ilçesinin TOKİ projesine dahil edilmesinin sevindirici bir haber olduğunu fakat 150 konut sayısının yetersiz olduğunu belirtti.

“Kızıltepe ilçemizde sosyal konut projelerine yer verilmemesi ciddi bir tepkiye sebebiyet vermişti”

Kızıltepe ilçesinin sosyal konut projesine önceden dahil edilmemesi ile ilgili şikayetler aldıklarını ve bu yönde çalışma başlattıklarını ifade eden Kavan, "Özellikle il bazında hangi ilçelerde bulunacağı ile ilgili ciddi bir merak vardı ve bu açıklandıktan sonra Kızıltepe ilçemizde sosyal konut projelerine yer verilmemesi ciddi bir tepkiye sebebiyet vermişti. Hatta gerek ilçe teşkilatımıza gelen gerek telefon açan gerekse birebir konuştuğumuz şahıslar da bunun manidar olduğunu, Mardin'in nüfus olarak en büyük ilçesinde sosyal konut projelerine yer verilmemesi manidar olarak görülüyordu. Bizler de bu yönde bir çalışma başlatıp gerek sosyal medya üzerinden gerek basın açıklamasıyla ve gerekse sosyal konut projesiyle ilgili kişiler ve kurumlarla iletişime geçtik ve sevindirici bir haber aldık." dedi.

 

"Bugün itibariyle sosyal konut projesine Kızıltepe de dahil edildi”

Çalışmalar sonucunda olumlu yönde oluşan sosyal konut projesine dahil olması ve hem ilçe halkı hem de parti olarak sevinçle karşıladıklarını belirten Kavan, "Bugün itibariyle sosyal konut projesine Kızıltepe'de dahil edildi. Toplu Konut Projesi Başkanlığınca Kızıltepe'nin sosyal konut projesine dahil edilmesi hem bizim tarafımızdan hem de halk tarafından sevinçle karşılandı. Bu saatten sonra özellikle Mardin ile ilgili sosyal konut projesine müracaat edenler linkte artık Kızıltepe seçeneği de açılmıştır. Vatandaşlarımız buradan artık Kızıltepe seçeneğini de seçebilirler ve müracaatlarını yapabilirler." şeklinde konuştu.

"Bizim isteğimiz ikinci ve üçüncü etapta bu sayının en azından 400 ve 450 olmasıdır"

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan

Kızıltepe ilçesi sosyal konut projesi kapsamında 150 kadar konut sayısının yapılmasının yetersiz kaldığını en az 400-450 olmasını vurgulayan Kavan, "İlk etapta Kızıltepe ilçemizle ilgili 150 konut yapılacağı karar kılınmıştır. Bizim isteğimiz ikinci ve üçüncü etapta bu sayının en azından 400 ve 450 olmasıdır. Çünkü Kızıltepe nüfusumuz çok fazla. Böyle bir talep var ve bu hakikaten bizde bir sevinç yaşattı. Vatandaşlarımıza, memleketimize, kardeşlerimize, hemşerilerimize hayırlı olsun. Kızıltepe ilçemizin sosyal konut projesine dahil edilmesinde kimin emeği, kimin dahli varsa ve kim mücadele etmişse bu konuda hepsine teşekkür ediyoruz." ifadelerini aktardı.

“Dar gelirlilerin istifade edebileceği bir uygulamadır”

Turan Kavan

Kızıltepe ilçesinin sosyal konut projesine dahil edilmesi uygun olduğunu ve dar gelirler için istifade edebileceklerini belirten esnaf Turan Kavan, "Doğrusu dar gelirlilerin istifade edebileceği çok güzel bir uygulamadır. Bu tür şeylerin olması güzeldir. Ama Kızıltepe'de olmadığı için halkın mağduriyeti söz konusu olmuştu. Sonradan bir kontenjan açıldığını duyduk ama yeterli olmamış. Kızıltepe nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda bu sayının yetersiz olduğunu görüyoruz. Onun için daha fazla kontenjan ayrılmasına yönelik bir adım atılsa çok yerinde olur." şeklinde konuştu.

“Kızıltepe için 150 konut sayısı çok azdır”

Ramazan Karaca

Dahil edilen konut sayısının Kızıltepe ilçesi için arttırılmasını söyleyen Ramazan Karaca, "Sosyal konut için Kızıltepe Mardin'den daha büyük. Bu konu hakkında HÜDA PAR dile getirdiği için biz de bunu dile getirmek istedik. Kızıltepe için 150 konut sayısı çok azdır. Çünkü Kızıltepe de muhtaç olanlar çok. Mardin kadar Kızıltepe için de sosyal konut sayısı yapılsın. Kızıltepe ilçesi için konut sayısının arttırılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Küçük esnafın ya da çalışanın kendine bir ev alma durumu söz konusu"

Kızıltepe ilçesinin sosyal konut projesine dahil edilmesi güzel olduğunu ancak ayırılan konut sayısının arttırılmasını isteyen esnaf Mehmet Turan, "Son dönemlerde konut fiyatlarının artmasından dolayı bu sosyal konut projesinde Kızıltepe’nin yer alması iyi bir durum. En azından küçük esnafın ya da çalışanın kendine bir ev alma durumu söz konusu. Lakin Kızıltepe gibi potansiyeli yüksek bir yerde 150 konutluk bir sayı biraz az. Bunun en azından 500'lere 1000'lere çıkarılması uygundur. Projede yer alması çok iyi bir durum ama sayı çok az çünkü bölge çok kalabalık. Başvurularda çok fazladır ki sistem bunu görecektir. Buna binaen eğer o proje yükseltirse çok güzel olur." dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir