• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Hükümet vebal altında kalmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - LYS için Ankara Yenimahalle`deki Mehmet Akif Ersoy Lisesi`ne giden Tuba Alkoç adlı öğrencinin başörtüsünün çıkartılması ve karnelerini başörtüleriyle alma isteyen öğrencilere hakaret edilmesine tepkiler gelemeye devam ediyor.

Tesettüre Çağrı Platformu (TES ÇAĞ) başkanı Mehmet Duyu, belirsiz nedenlerle tesettür yasağının birçok alanda yaşanmaya devam etmesinin anlaşılır bir durum olmadığına vurgu yaptı. Duyu, 12 milyon 300 bin imzaya rağmen hükümet tarafından halen olumlu bir adımın atılmamış olmasından dolayı Müslüman bayanların, seküler yapının eseri olan Cumhuriyet rejiminin zulmünü yaşandığı belirtildi.

Hükümetin bu konuda büyük bir vebal altında kalmaya devam ettiğini ifade eden TES-ÇAĞ Başkanı Duyu, hükümetin milli eğitim alanında yeni yasakçı yönetmelikleri ihdas etmesinin akla ziyan bir durum arz ettiğini söyledi. Duyu açıklamasının devamında, "Bu zulümlerin Müslüman halkın evlatlarına reva görülmesini, dinsiz çevreleri memnun etmek adına ise, nafile olduğu gezi olayları ile tescillenmiş olmuştur" dedi.

"Bu yasakçı tutum neticesinde son günlerde yine zulüm karelerine şahit olundu" diyen Duyu, "LYS sınavı için Ankara Yenimahalle M. Akif Ersoy lisesine gelen kızımız Tuba Alkoç, polis ve okul görevlileri olan bayanların zulmüne uğramıştır. Ayrıca başörtüsü zorba bir tavır ile başından çıkartılmış, psikolojisi bozulmuş bir halde sınava girmesine ve başarısız olmasına sebebiyet verilmiştir. Bitmedi… Zulüm karelerinden birisi de, `Asım Ülker Çok Programlı Lisesi Müdiresi Beyhan Sönmem tarafından, karnesini başörtülü bir şekilde almak isteyen kızımız Elif İşcan`a yapılan hukuksuz muamelesidir. Sönmem, kızımızı arkadaşlarının arasından azarlayarak ve hakaret ederek kolundan tutmuş dışarı atmış ve küçük düşürmeye çalışmıştır. Başörtülülere karşı yapılan zulümlerin başında, Gezi parkı çapulcuları tarafından çeşitli hakaretlerin yapılmış olması, kardeşlerimizin dövülmüş olmaları ve hatta üzerlerine bevl edilmişlik zulmün devam ettiğini belirtmektedir" diye konuştu.

Duyu son olarak, "Başörtüsüne yapılan zulümde kimin parmağı var hepsini Zuntikam olan Rabbime havale ediyoruz" ifadelerini kullandı.
(Hüseyin Asana - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir