• DOLAR 32.908
  • EURO 35.221
  • ALTIN 2451.961
  • ...
Filipinler süper tayfun için hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filipinler Atmosferik, Jeofizik ve Astronomik Hizmetler İdaresi (PAGASA), Noru'nun son 24 saat içinde bir süper tayfuna ulaştığını bildirdi.

Bu yıl Filipinler'de etkili olacak 11. kasırga olan Noru, Pazar sabahı Manila'nın güneyindeki Quezon eyaletinin 175 kilometre doğusunda görüldü. Saatte 20 kilometre hızla batıya doğru esen rüzgarın hızı zaman zaman 195 ila 240 kilometreye kadar çıkıyor.

Noru'nun muhtemelen Pazar gecesi Quezon eyaletine veya Aurora eyaletinin güney kısmına ineceği belirtildi. Ancak, Noru'nun Pazar öğleden sonra Quezon eyaletine erkenden inebileceği de tahmin ediliyor.

Yetkililer, tayfun yaklaşırken kıyı ve toprak kaymasına meyilli sakinleri güvenli bir şekilde tahliye etmeye çağırdı. Yetkililer, "Alçak ve açıkta kalan kıyı bölgelerinde yüksekliği 3 metreden fazla olan çok yüksek bir fırtına kabarması riski var." diye uyardı.

Pasifik Ateş Çemberi'nde yer alan Filipinler, dünya çapında en çok felakete eğilimli ülkeler arasında yer alıyor. Ülke nüfusunun yaklaşık dörtte üçü birden fazla doğal tehlikeye karşı savunmasız durumda.

Son yıllarda, takımadalar ülkesi, 2013'te 7 binden fazla kişinin ölümüne neden olan süper tayfun Haiyan da dahil olmak üzere birçok büyük felaketten etkilendi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir