• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Balık avı sezonunun başlamasıyla birlikte balıklar tezgahtaki yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Balıkçılar yerli balığın daha uygun olduğunu ifade ederek deniz balıklarında ise fiyat artışları olduğunu belirtirken sezonun öne çıkan balığının Karadeniz palamudu olduğunu söylediler.

Balık pişirme konusunun damak tadına göre değiştiğini ifade eden balıkçılar, her balığın tavada veya fırında yapılmadığını sosla terbiyelendiği zaman daha lezzetli ve doyurucu olacağını belirttiler.

 

Bingöl merkez Beşyol mevkiinde bulunan balıkçılar, yeni sezon hakkında İLKHA mikrofonlarına değerlendirmelerde bulundu.

“Palamudun bol olmasıyla beraber sezon erken ve canlı başladı”

Ahmet Bürkek

Balıkçı esnafı Ahmet Bürkek, “Bu yıl da sezonumuzu açtık. Şu an balık çeşitlerimiz bol. Özellikle palamut mevsimindeyiz. Palamut güzel, rağbet de var. Palamudun lezzetli olduğu bir dönem. Fiyat da uygun olduğu için millet yiyor. Farklı çeşitlerimiz de var. Sezon başı olmasına rağmen rağbet iyi. Normal zamanlarda bu mevsimde satışlar daha az olur. Bu yıl palamudun bol olmasının etkisiyle epey rağbet var. Şu an palamudun fiyatları boyutlarına göre değişiyor. Tanesi 30 ile 60 lira arası değişiyor. Hamsi 50-60 bandında giderken çinekop boyutlarına göre 100-130 lira bandındadır.” dedi.

“Doğudaki vatandaşlar batıdaki vatandaşlardan daha uygun fiyata balık yiyebilir”

Bürkek, “Doğu ile batı arasında yani bugün Trabzon’da İstanbul’daki fiyatlara göre burada arz talep olayından dolayı daha ucuz olabiliyor. Orada talep daha yüksek olduğu için daha fazla kâr marjıyla satarlar burada ise sürümden gittiği için daha farklı olur. Buradaki vatandaşlar bugün Trabzon ve İstanbul’dan daha uygun fiyata balık yiyebilir.” şeklinde konuştu.  

“Karadeniz palamudu revaçta”

Nesih Demir

Balıkçı esnafından Nesih Demir, ”Sezonumuz açıldı. İnşaallah bereketli geçer. Şu an denizden bol bol Karadeniz palamudu şu an revaçta. Karadeniz palamudunun yanı sıra çupra, levrek, alabalık, somon, hamsi ve istavrit çeşitleriyle hizmet vermeye devam ediyoruz. Ayrıca Bingöl’ün Yayladere ilçesi balıklarından olan sarı balık veya sazan diye tabir ettiğimiz balıklar da tezgahımızda mevcut. İnşaallah bereketli bir sezon olur.” ifadelerini kullandı.

“Deniz ve çiftlik balıklarının fiyatları yüksek ancak yerli balık fiyatları iyi”

Fiyatlar konusunda bu yıl çiftlik balıklarında yükselme olduğunu belirten Demir, “Çupra 120 lira, alabalık 80 lira, somon 100 lira, levrek 120 lira olurken deniz balıkları ve çiftlik balıkları şu an yüksek ama bizim Bingöl’ün yerli balıkları iyi ve fiyatları uygudur. Yerli balık fiyatları geçen yıl ile aynı, fazla bir fark yok.” dedi.

Balığın faydaları ve pişirme şekline de değinen Demir, “Bizim Bingöl’ün yerli balıkları yağda pişirilirken deniz balıkları çupra, levrek gibi balıklar tepside güzel olur. Balığın faydası doktorların da belirttiği üzere omega3 vitamini içerdiği için haftada üç öğün yenilmesi gerekir. Bir doktor 6-7 yıl tıp okuyor ve ‘nereden getirirsen getir haftada üç öğün balık ye' diyor.” ifadelerini kullandı.

"Tatlı su balığına şu an çok ciddi bir rağbet var"

Cem Demirpençe

Müşterilerden Cem Demirpençe ise, “Özellikle deniz ürünlerine ve tatlı su balığına şu an çok ciddi bir rağbet var. Ben tatlı su balığını tercih ediyorum. Bu yüzden tatlı su balığı aldım. Daha doğal ve lezzet durumu daha iyi.” şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir