• DOLAR 32.593
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2438.06
  • ...
Adıyaman'daki hayır kurumları:  Yolumuzu gözleyen ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Salgının ortaya koyduğu tahribatı hep birlikte aşabilmek için hayır sahiplerinin bağışlarına ihtiyaç duyduklarını dile getiren dernek başkanları yaklaşan kışı ve açılan okulları da hatırlattı.

 

"Salgınla beraber ihtiyaç sahibi aileler arttı"

Salgının etkisinin devam ettiğini dile getiren Adıyaman Umut Kervanı Başkanı Mahmut Yıldırım hayır sahiplerine çağrıda bulundu.

Adıyaman Umut Kervanı Mahmut Yıldırım, "Salgınla beraber tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ortaya çıkan olumsuz durumlar ekonomik anlamda dar gelirleri vatandaşları daha da zor duruma girmelerine neden oldu. Özellikle kış ayının yaklaşması ve eğitim, öğretimin başladığı şu günlerde ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimizin kırtasiye ihtiyacı daha fazla önem arz etmektedir. Umut Kervanı olarak bir bot bir mont projemiz devam ediyor. İnşallah yine hayırseverlerin katkısıyla bu projelerimizle ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşacağız." şeklinde konuştu.

"Hayır kurumlarının yollarını bekleyen ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz var"

Adıyaman Umut Kervanı Başkanı Mahmut Yıldırım

Yıldırım, "Bu hayat pahalılığında daha da fakirleşen ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin elinden tutmak, onlara umut olmak her bir hayırsever kardeşimizin hayır elini biraz daha uzatmasını istiyoruz. Bazen bir pakt gıda, bazen bir kilogram et, bazen de kışlık ihtiyaç için hayır kurumlarının yollarını bekleyen ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz var. Beklenen bu hayır kurumları hayırsever vatandaşlarımızın yapacakları hayırları yerine ulaştırma da köprü olamaya devam edeceğiz. Tüm hayırsever kardeşlerimizi umutla bekleyen kardeşlerimize umut olmaya davet ediyoruz." dedi.

Tüm insanlığın salgından nasibini aldığını ancak kimi insanların daha çok etkilendiğini dile getiren Adıyaman İHH Başkanı Mehmet Halit Tekbaş ise kimi insanların bu süreçte işsiz kaldığını kaydetti.

"Gelin hep beraber bu zor günleri el birliğiyle aşalım"

Adıyaman İHH Başkanı Tekbaş, "Dünyadaki iki yıllık bir salgının ardından dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de çarklar durdu, insanlar işini kaybetti. Birçok vatandaşımız iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Bunun sonucunda geçim sıkıntısı oluşmaya başladı halkımızda. Bunun bir neticesi olarak Adıyaman İHH olarak biz de ve bizim gibi yardım çalışmaları yapan kardeş STK'larda yardım talepleri çok arttı. Bir süreden beridir bu yardım taleplerine karşılık veremiyoruz. Bu anlamda halkımıza bir çağrımız var: Gelin hep beraber bu zor günleri el birliğiyle aşalım, yardımlaşalım, imkânı olan ile imkânı olmayanı buluşturalım, bu arada köprü olalım. Bu konuda güzel şeyler yapalım istiyoruz." ifadelerini kulandı.

Adıyaman İHH Başkanı Mehmet Hallit Tekbaş

Tekbaş, "Okullar açıldı. Birçok velimiz, yetim ailemiz kırtasiye giderlerini karşılamada zorluk çekiyorlar. Bu konuda da değerli bağışçılarımızın değerli bağışlarına ihtiyacımız var. Biz istiyoruz imkanı olan kardeşimizden alıp imkanı olamayan yetim çocuklarımıza, muhtaç alilerimize bu okul döneminde defter, kalem çanta, kıyafet ihtiyaçlarını giderelim. Sonbahar başladı yavaş yavaş kış geliyor biz istiyoruz ki çocuklarımızın kışlık kıyafetlerini, ayakkabılarını montlarını şimdiden temin etmeye çalışalım." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir