• DOLAR 34.236
  • EURO 37.958
  • ALTIN 2927.608
  • ...
Paralarını Alamayan İşçiler Eylem Başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - 3 yıl önce kapanan tekstil fabrikası Özbucak Sanayi ve Ticaret A.Ş`den çıkarılan ancak 6 ay birikmiş maaş ve tazminatlarını alamayan işçiler, yıkılan eski fabrikanın önünde çadır kurarak eylem yapmaya başladı.

İşsiz kalan 700 işçinin toplam 12 milyon lira alacağı olduğu belirtilirken, mağdur işçiler adına basın açıklaması yapan Özcan Ökten adlı mağdur işçi şunları söyledi: "Bizler Özbucak mağdurları olarak tazminatlarımız ve diğer alacaklarımızın dışında 6 ay maaş, 3 yıl geriye dönük sosyal haklarımız ödenmeyerek mağdur edildik. Bizi bu hala getiren işveren ortaklarından Karabucak ailesi ve diğer ortak Nusret Balkaroğlu`dur. Biz işçi olarak bunların hiçbirini hak etmedik. Ayrıca bizi korumayan sendikamız Türk İş`e bağlı TEKSİF SEN de bundan sorumludur. Bu sendika yıllarca bize sahip çıkmamış, işveren ve sermaye ile birlik olarak bizim hakkımızın yenmesine sebep olmuştur. Haklarımız hiçbir şekilde onlara helal etmiyoruz. İşçi haklarını yiyen ne kadar işveren ve sendika varsa hepsini lanetliyoruz."dedi.

Şimdiye kadar 12 eylem ve protesto yaptıklarını belirten Ökten; "Bu eylemelerle bazılarının huzurunu kaçırdık. Kimin huzurunu kaçırdık biliyor musunuz? Karabucak ailesi ve diğer ortak Nusret Balkaroğlu`nun huzurunu kaçırdık. Bizler evimizde rahat, huzurlu değiliz. Eğer bizler evimizde huzurlu değilsek, onlar da huzurlu olmasınlar, biz mücadelemize devam edeceğiz. Bizler bu fabrikada gece demeden, gündüz demeden, alın terimizi vererek namusumuzla şerefimizle çalıştık bizler onurlu insanlarız. Fakat ortada bir hak var, bir emek var. Bu emeğin karşılığını vermeyen insanlar var."dedi.

Haklarından asla vazgeçmeyeceklerini ve eylemlerinin bu mağduriyetin bitirilene kadar devam edeceğini belirten Ökten; "1 Eylül 2011 tarihine kadar haklarımız verilmemesi durumunda hipodromu mesken tutacağız, kendilerini tüm Türkiye`ye rezil edeceğiz" dedi.

Mağduriyetlerinin giderilmesi için siyasetçilere çağrıda bulunan Ökten; "Kürsüye çıktığınızda hep oy istiyorsunuz. Ancak yenen işçi haklarıyla ilgili hiçbir çabanız olmuyor. Bizler burada onurumuzla, şerefimizle mücadele veriyoruz. Bu konuda bize destek olun, haklarımızı gasp edenlerden alın" dedi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24196.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24194.jpg

Ayhan Kaya - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir