• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Bingöl'de bölgenin en büyük hayvan hastanesinin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgenin en büyük hayvan hastanesinin açılışı için düzenlenen programda yapılan protokol konuşmalarının ardından hastanenin açılış kurdelesi kesilerek hizmete girdi.

Hayvan hastanesinin açılış töreninde konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. İbrahim Çapak, "2007 yılında kurulan genç bir üniversiteyiz. Üniversite bünyesinde hali hazırda on fakülte, beş enstitü, bir yüksek okul, altı tane meslek yüksek okulu, yirmi iki tane de araştırma merkezimiz bulunmaktadır. Hayvan hastanemiz 5 bin beş yüz metrekarelik bir alana sahip. Burada hayvanlara dair her türlü çalışma devam ediyor. İl Tarım Müdürlüğümüz ile iş birliğimiz var, kendilerinin burada ofisleri var. Aynı zamanda SÜTAŞ'la ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tesisimizin şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Buraya teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

 

Programda konuşan Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan, "Her geçen gün üniversitemizin her alanda geliştiğini görmek bizi gururlandırıyor. Gecesini gündüzüne katan rektör hocamıza ve ekibine de çok teşekkür ediyor, hayvan hastanemizin ilimiz, ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu.

"Bu proje ahlaki, kültürel ve ekonomik gelişmişliğin bir göstergesidir"

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, hayvan hastanesinin kadim bir gelenekten geldiğini ve sıradan bir hastane olmadığını söyledi.

Ekinci, "Hayvan hastanesi 5 bin metrekarelik alanı ile bölgenin en büyük hayvan hastanesi olma özelliğine sahiptir. Bizler tarih ve kültür olarak hayvan hastanesine yabancı değiliz. Hayvan hastanesi projesi herhangi bir proje değildir. Bu proje ahlaki, kültürel ve ekonomik gelişmişliğin, kısacası medeniyetin de bir göstergesidir." dedi.

"Peygamber Efendimiz kuşu ölen bir çocuğun taziyesine giderek bizlere büyük bir ders vermiştir"

Vali Ekinci, "Efendimiz Aleyhisselam'ın hadisi şeriflerinde, hayvanların korunmasını, onlara eziyet edilmemesini, temizlik ve bakımlarının yapılmasını, yaradılışlarına uygun işlerde kullanılmaları ve fazla yük yüklenmemesi gerektiğini içeren bilgi ve uyarılar vardır. 'Yeryüzündekilere merhamet edin ki gökyüzündekiler de size merhamet etsin' diyen Efendimiz Aleyhisselam, kuşu ölen bir çocuğun taziyesine giderek bizlere büyük bir ders vermiştir. Üzülerek ifade etmeliyim ki son yıllarda dünyada ve malesef ülkemizde hayvanlara karşı içimizi acıtan örnekler yaşıyoruz. İnşallah bu türden yatırımlar aynı zamanda hayvanlara karşı şefkat, merhamet ve sahiplenme duygularını da geliştirecektir." şeklinde konuştu.

"Bingöl Üniversitesinin bölgesel kalkınmada pilot üniversite olması son derece kıymetlidir"

Son olarak programda konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, "Bölge hayvan hastanemiz hayırlı olsun diyorum. Ben üniversitelerin üç tane önemli fonksiyonunu görüyorum: Birincisi mevcut bilgiyi gelecek nesillere aktarma fonksiyonu, buna eğitim diyoruz. İkinci fonksiyonu, mevcut bilgiye yeni bilgiler ilave etme fonksiyonu, buna da araştırma diyoruz. Ama bir üçüncü fonksiyon var ki bana göre en önemlisi odur. Bu da bilgiyi kullanma fonksiyonu, bu da kalkınma ile ilgili. İşte bu üçüncü unsur, üniversitenin kalkınma fonksiyonudur. Bingöl Üniversitesinin bölgesel kalkınmada pilot üniversite olması son derece kıymetlidir. Bu eserin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Program, hayvan hastanesinin açılış kurdelesini kesmesi ve katılımcıların binayı gezmesi ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir