• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Yılın kaliteli ekibi ödülü Manisa'nın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Ankara'da düzenlenen Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 9. Paylaşım ve Ödül Törenine Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okulun Toplam Kalite Yönetimi Ekibi öğretmenleri katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy yaptığı açıklamada, Çağatay Uluçay İlköğretim Kurumları Kalite Ekibini kutlayarak ilimize kazandırdıkları birincilik ödülü için kurumun tüm paydaşlarına teşekkür etti.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Toplam kalite yönetimi, uzun vadede velilerimizin ve öğrencilerimizin okuldan istediklerini alması; başarmayı, kendi personeli ve toplum için avantajlar elde etmeyi amaçlayan, kalite üzerine yoğunlaşmış ve tüm personelin katılımına dayanan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen bir yönetim modeli olmuştur. Burada amaç, toplumun ihtiyaçlarında yoğunlaşma, tüm alanlarda kaliteyi sağlama, kalite standartları oluşturma, süreçlerin sürekli geliştirilmesi ve iletişimin sağlanmasıdır. Toplam kalite yönetimi, kaliteyi ucuza üreterek toplumun tatminini, sürekli iyileştirme felsefesi doğrultusunda sağlamayı amaç edinen bir yönetim biçimidir. Toplam kalite yönetiminin bu amaca ulaşabilmesi, çok büyük ölçüde okul çalışanlarının tümünün kalite iyileştirme çalışmalarına gönüllü olarak katılımının sağlanmasına bağlıdır. Bu ise, okulların, çalışan odaklı olması gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır. Toplam kalite yönetiminin esas amaçlarını ise; savurganlıkları önleme, verimliliği ve kaliteyi arttırma, şikayetleri ortadan kaldırma, maliyetleri azaltarak eldeki kaynakların uygun kullanımını sağlama, işlem zamanını kısaltma ve gelişmelerin sürekli izlenerek örgütsel faaliyetlerle aktarılması gibi sıralamak mümkündür" dedi.

 

Altınsoy, Manisa adına gelecek yıl tüm okulların hem ekip hem de kurum olarak başvuru yapmaları için gereken çalışmaların yapılacağını belirtti. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir