• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kirasını Ödeyemeyen Aile Dışarıda Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Merkez Süleymaniye Mahallesinde yaşayan Reşat Erdal, maddi durumu yetersiz olduğu için kirasını ödeyemeyince eşyalarını alarak Süleymaniye Kız meslek Lisesi`nin yan tarafındaki boş arazide bulunan ağacın altında yaşamaya başladı.
 
Birçok işte çalıştığını, ama bir türlü işinin rast gitmediğini belirten Erdal, "Maddi durumumuz iyi olmadığı için son çare olarak buraya taşınmaya karar verdik. Kendimizi acındırmak gibi bir niyetimiz yok ama başka yapacak bir şey yok. Ufak el arabasıyla şerbet satmak istedim ama devlet buna izin vermedi. Hem bu halde ben nasıl onları bırakıp giderim. Hanımım hamile durumu belli. Onun için duyarlı insanlara sesleniyorum tek bir oda da olsa bizi bu kiradan kurtarsalar onlara dua ederim" ifadelerini kullandı.
 
Söyleyecek bir kelime bulamadığını ifade eden komşusu Veysel Kırmızıoğlu ise, 5-6 aydan beri bu aileyi tanıdığını, kendi hallerinde kimseye zararı olmayan dindar bir aile olduğunu söyledi. Kırmızıoğlu, "Bir şeyler yapmaya çalıştı ama olmadı son olarak kirayı veremeyince evden atmışlar. İki günden beridir bu ağacın altında bu harabede kalıyor. Çocukları rahatsız olduğu için bırakıp gidemiyor. Kendi çocuklarımı getirip yanına bırakıp çarşıda erzak falan almaya çalıştım. Duyarlı insanlara sesleniyorum bu insanlara sahip çıksalar iyi olur" dedi.
 
Ailenin bulunduğu alanın yan tarafında bulunan inşaatta çalışan Ali Orhan ise, "Peygamberler şehri Şanlıurfa`nın zenginlerine bu yakışmıyor. Onlar diyorum ki, siz de kendinizi bu ailenin yerine koyun gelin bir gece burada kalın bakın nasılmış" diye konuştu. (Osman Gülebak - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir