• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Konya Umut Kervanı`ndan Suriyeli Mültecilere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Mayıs ayında faaliyete başlayan Konya Umut Kervanı (Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği) yardım faaliyetlerine başladı. Şehir içinde yaptığı beyaz eşya, gıda maddeleri ve giyeceklerle muhtaçları sevindiren Konya Umut Kervanı, Gaziantep`in İslâhiye ilçesinde bulunan Suriyeli muhtaçlara 5 bin giyecek ve 250 çift ayakkabı yardımında bulundu.
 
Yardımlarla ilgili bilgi veren Umut Kervanı Başkanı Halit Ödemiş, "Duyduk ki İslâhiye`de kampların kontenjanları dolduğu için dışarıda kalan sayıları bin civarında olan Suriyeli kardeşlerimiz varmış. Bu kardeşlerimizin çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini, hatta 2-3 ailenin aynı kömürlükte barındıklarını öğrendik. Elbette ki bunu duymak bir Müslüman olarak kardeşlerimize bir an önce yardım ulaştırmamız için hızlandırıcı bir sebep oldu.
 
Yapacağımız yardımın tam olarak muhtaçlara ulaşabilmesi için orayı iyi bilenlere ihtiyacımız olduğuna kanaat getirdik. Bunun için İslâhiye`de yardım faaliyetlerinde bulunan İLK-DER (İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği) ile irtibata geçtik. Bu kardeşlerimiz sayesinde mülteci kardeşlerimizin giyecek ve ayakkabı ihtiyaçlarının olduğunu öğrendik. Bunun üzerine yardımseverlerimizin katkılarıyla topladığımız 5 bin elbise ve 250 çift ayakkabıları arabaya yükleyip getirdik. Yardımların bir kısmını kendi elimizle muhtaç ailelere dağıttık geri kalan kısmını da İLK-DER`e teslim ettik. Suriyeli Mülteci kardeşlerimizin gerçekten çok zor durumda olduklarını gözlerimizle gördük. Allah onların yardımcısı olsun. Bu kardeşlerimizin durumunu gören Müslümanların muhacir sahabelere bütün imkânlarını seferber eden ensarlar gibi davranacaklarına inanıyorum. İnşallah yardımlarımız gücümüz nispetince peyder pey devam edecektir" dedi.
 
Konya Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Tahir Çolak ise, "Bu yardımın mülteci kardeşlerimize ulaştırmamızda maddi manevi yardımda bulunan bütün kardeşlerimize çok teşekkür ederim Allah hepsinden razı olsun" dedi. (İlyas Yavuz/Mehmet Eskin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir