• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta diplomasi trafiği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BM 77. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta diplomasi trafiği sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında FIFA Başkanı Gianni Infantino'yu kabul etti. FIFA Başkanı Infantino, kabulde üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin yazılı olduğu, Katar'da yapılacak FIFA 2022 Dünya Kupası resmi topunu hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Kişida Fumio'yu da kabul etti. Basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüşmesinin ardından yanlarına gelen Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol ile bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yoon Suk-yeol'un kendisini ülkesine davet etmesi üzerine, en yakın zamanda Güney Kore'ye bir ziyaret planladığını belirterek, "Görüşmemiz lazım. Yapacağımız çok işler var." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyonist işgal rejimi sözde Başbakanı Yair Lapid'i de kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Merkezi'ndeki hitabın ardından, beraberindeki Ürdün Kralı 2. Abdullah ile yürüyerek Türkevi'ne geldi ve burada ikili bir görüşme gerçekleştirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir