• DOLAR 34.293
  • EURO 37.496
  • ALTIN 2918.492
  • ...
Hırsızlar esnafa yaka silkti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkez Sur ilçesinde yaşanan hırsızlık olayları esnafı canından bezdirdi. Hırsızlık olaylarının en çok Melikahmet Caddesi'nde yaşandığını belirten esnaf yaşanan hırslık olaylarında polisin ihmalkâr davrandığını ifade etti ve hırsızlık olaylarının önüne geçilmesini istedi.


Geçen Aralık ayında kasap dükkânının soyulduğunu ve 2 bin TL zararın yaşandığını belirten esnaf Fikri Şahin, "Polisler geldi, tutanak tuttular parmak izini aldılar ve gittiler. Sonra bana malumat vereceğini söylediler ama o günden beri ses seda çıkmadı. Buraları sıkı tutmaları lazım, ama polis burada hırsızlık çok olmasına rağmen, burada devriyeleri çok az. Sadece sabahları devriye atıyorlar. Çevredeki çoğu dükkânlar, iş yerleri hırsızların hedefi oluyor" dedi.


Hırsızlık olaylarının çok sık olduğunu ifade eden Şahin, "Hırsızlık olayı burada o kadar çok sık oluyor ki, eve gitmek istemiyoruz. Hiçbir gece yok ki hırsızlık olayı yaşanmasın… Esnaf olarak yetkililerden çözüm bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Esnaf olarak en ciddi sıkıntılarının kapkaççılık ve hırsızlık olayları olduğunu belirten Zekeriyya Tayar, "Devlet mercilerden acil çözüm bekliyoruz. Devriyelerini sıklaştırmalarını istiyoruz. Biz içeride müşterilerle meşgul olurken, dışarıdaki eşyalarımız defalarca çalındı. Müdahale etsek bile bir eşya için ya onlar bizi vuracak ya biz onları vuracağız. Bekçimizde yok, bunların hakkından ancak polis gelir" diye konuştu. (Sedat Aslan/Hüseyin Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir