• DOLAR 34.239
  • EURO 37.661
  • ALTIN 2873.083
  • ...
Mimarlık Fakültesi öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 26 Dönem, Dicle Üniversitesi bünyesindeki Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ise 4. Dönem mezunlarını verdi.

Mezun olan öğrenciler için düzenlenen törende konuşan fakülte birincisi Yeşim Yıldırım, dört yıllık eğitim ve öğretim sürecini acı tatlı anılarla kapatıp, diğer sayfaları umut ve yeni beklentilerle açtıklarını ifade etti. Yıldırım, mimarlık öğrencisi olarak tasarımın hayatın her alanında var olacağını, yaşam kalitesine artı değer katacağını düşündüğünü söyledi.
Yıldırım, kendilerinde emeği bulunan başta aileleri olmak üzere bütün hocalarına teşekkür ederek, mezun olan arkadaşlarına da meslek hayatlarında başarılar diledi.

Programda konuşan Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülküf Güneli öğrencilere hitaben, "Tasarlayacağınız yapılar, uygulama aşamasına geçtiğinde hem içinde hem de dışında, canlıların yaşayacağını, dolaşacağını, o yapının renginden, dokusundan, estetiğinden etkileneceğini düşünerek hareket ediniz." İfadelerini kullandı.
Öğrencilerin ailelerin de katıldığı programda Güneli, mezun olan öğrencilerini gönülden kutladığını ve geleceklerinin umutla dolmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.
Mezun olan öğrenciler başarı belgelerini aldıktan sonra hep beraber keplerini fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadılar. (Hüseyin Asana - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir