• DOLAR 34.255
  • EURO 37.553
  • ALTIN 2868.5
  • ...
"Hemşirelerin sorumsuzluğu bebeğimin canına mal olabilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Keser Afşar, doğum sancısıyla gittiği Cizre Devlet Hastanesi'nde ilgilenen kimsenin olmadığını ileri sürerek, kendiliğinden doğum yaptığını söyledi.

 

Afşar, doğum esnasında çocuğunun başının yere çarptığını ve bu yüzden çocuğunun 13 gündür yaşam mücadelesini verdiğini belirterek, sorumlulardan şikâyetçi oldu.

 

5 Haziran Çarşamba günü Cizre Devlet Hastanesi'ne doğum sancısıyla gittiğini söyleyen Keser Afşar, hastanenin doğumhane servisine gittiğini, kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini ve bu yüzden biran da doğum yaptığını iddia etti.

 

Anne Afşar, "Çocuğumu bir an da doğururken kafası yere çarptı ve şişti. Hastanede nöbetçi hemşirelere seslenmeme rağmen kimse benimle ilgilenmedi. Doğumdan sonra bir doktor çocuğumun bir şeyinin olmadığını bana söyledi. İlk olarak çocuğumu ultrasona aldı ve oradan bir sonuç alamadığı için Emar'a (MR) aldı. Yaklaşık 9 gün geçtikten sonra doktor, çocuğumun beyin kanamasının olduğunu bana söyledi. Bende hiç bekletmeden Batman'daki Medikal Park Hastanesi'ne getirdim. Çocuğumun ölüm tehlikesi bulunuyor. Nöbetçi olan hemşire ve görevliler hakkında şikâyetçiyim" dedi.

 

Çocuğunun 4 gündür Batman Medikal Park Hastanesi'nin Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde olduğunu kaydeden acılı anne Afşar, çaresiz bir şekilde çocuğunun iyileşmesini bekliyor.

 

Afşar'ın çocuğunun hakkındaki son durumu ile ilgili doktordan aldığımız bilgiye göre, çocuğun oksijensiz kaldığı ve durumun bir hafta içerisinde netleşeceği öğrenildi.

 

Ayrıca anne Afşar, Cizre Devlet Hastanesi hakkında Hasta Hakları Kurul Başkanlığı'na suç duyurusunda da bulundu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir