• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yıllarca gurbette çalıştıktan sonra memleketinde üretime başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Arpa ve buğdayın dışında üretim yapılamayan Ağrı'da son dönemlerde sebze, meyve, bitkisel ve hayvansal bitkilerin üretiminde kapasitesini artırmaya devam ediyor.

 

Yıllarca başka illerde sebze, meyve üretiminin yapıldığı tarlalarda çalışan Erol Şahin, ikamet ettiği memleketinde üretime başlayarak tarımda çeşitliliğin artmasına katkıda bulunduğu gibi aynı zamanda kendi memleketlilerine de sezon boyunca istihdam sağlıyor.

Her yıl yaptığı çalışmayı büyüterek üretimine devam ettiğini söyleyen Erol Şahin, "Domates ve kornişon salatalık üreticisiyim. Üç yıldır işimi büyüte büyüte üreticiliğime devam ediyorum. Üretime başlamadan önce yıllarca başka illerde sebze ve meyve üretiminde işçi olarak çalıştım. Bu yıl 40 dönüme ürün ektim, gelecek yıl 100 dönüme ürün ekmeyi düşünüyorum. 30 dönüm domates ektim, 10 dönüme ise kornişon ektim. İşçi bulmakta zorlandığım için bu yıl fasulye ekemedim, ona da pişman olduk, keşke yeşil fasulyede ekseydik, burada kara borsa oldu. Bu şekil memleketimizde üretim yapmak her zaman için iyi. 15 kişiye istihdam sağlıyoruz, sezon sonuna kadar 750-800 yevmiye atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tarlada işçi olarak çalışan 75 yaşındaki Zahide Şengül, "Yaz mevsiminden itibaren tarlalarda ekip ekip çalıştık. Önce şeker pancarı tarlasında çalışıyoruz, sonrada domates tarlasında çalışıyoruz. Hangi tarla sahibi çağırsa gidip uğraş veriyoruz. Tarlada çalıştıktan sonra akşam olduğunda evimize gidiyoruz. Kendi memleketimizde çalışıp akşam eve gittiğimizde çok mutlu oluyoruz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir