• DOLAR 34.265
  • EURO 37.679
  • ALTIN 2887.753
  • ...
Diyarbakır`daki konferansın sonuç bildirgesinden ilginç bölümler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`da 2 gün boyunca süren `Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı` sona erdi.
 
Çatışmalarda öldürülen PKK`lilerin anıldığı 2 günlük konferansın ardından bir sonuç bildirgesi yayımlandı. Yayımlanan 13 maddelik bildirgenin İmralı ve Kandil başta olmak üzere Birleşmiş Milletler ve Hükümete de gönderileceği ifade edildi.
 
Sonuç bildirgesinin İmralı`ya gönderilmesi, konferansta alınan sonuçların onaylanmasını amaçladığı yorumlarına yol açtı.
 
Bildirgede, konferansın Kürdistani tüm renklerin buluşmasıyla gerçekleştiği ve yoğun tartışmaların yaşandığının kaydedilmesi kamuoyunda apaçık bir çarpıtma olarak değerlendirildi.
 
Sonuç bildirgesini okuyan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, "Müzakere sürecinin sağlıklı ve güvenli bir biçimde sürdürülmesi için demokratik çözüm sürecinin baş aktörü Abdullah Öcalan`ın özgürlüğünü talep eder" dedi.
 
Suriye konusuna da değinilen bildirgede, "Uluslararası camiayı Suriye ile ilgili mekanizmalara Rojava Kürdistanını resmi olarak dahil etmesini talep eder" ifadeleri kullanıldı.
 
Yaklaşık 30 yıldır on binlerce insanın kanını döken PKK`nin terör listesinden silinmesi gerektiğini ifade eden Tuğluk, "Konferansımız tüm uluslar arası örgüt ve devletlerden PKK`nin terör listesinden çıkarılmasını talep eder" diye konuştu.
 
Barış ve özgürlük adı altında tüm etnik kimliklerin temsil edileceği ve herkesime uygun kararların alınacağı beklenen konferansta PKK ve Abdullah Öcalan ile ilgili kararlar üzerinde durulması, Konferansın PKK ve BDP`nin istekleri doğrultusunda gerçekleştirildiği yorumlarına neden oldu. (M. Said Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir