• DOLAR 34.663
  • EURO 36.342
  • ALTIN 2935.45
  • ...
KPSS'ye giren adaylar: Alımlar ihtiyaca cevap verecek şekilde yapılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz 2022'de düzenlenen KPSS lisans oturumları iptal edilmişti. İptali olan sınavın 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları bugün gerçekleşti.

Tekrarı yapılan sınava giren Bingöllü adaylar, güncel sorular ve paragraf sorularının zorluğundan yakındı. Adaylar ayrıca atama kontenjan sayılarıyla ilgili de yetkililere çağrıda bulundu.

Muhammed Karabacak

"Özellikle paragraf soruları çok zordu"

Sınava giren adaylardan Muhammed Karabacak, "Sınav güzel geçti. Sorular orta dereceli bir zorluktaydı. Tabi kişinin çalıştığı sisteme bağlı. Çalışan için basitti ama çalışmayan için zordu. Özellikle paragraf soruları çok zordu. Tarih, Türkçe sorularına göre daha basitti diyebiliriz. Genel kültür ve genel yetenekte özellikle güncel sorular çok zordu. Daha önce hiç duymadığımız bilgiler diyebiliriz, en azından benim açımdan öyleydi. İki yıldır bir atama yok. İnşaallah bu yıl atamalar sayı bakımından daha fazla olur. İnşaallah daha fazla kontenjan açılır ve bizim gibi atanamayan kardeşlerimiz de bu sayede atanmış olur." dedi.

 Mahsum Fatihoğlu

"Bizim büyük şaaiirlerimiz ve bilim adamlarımız varken yabancıları soruyorlar"

Güncel sorular hakkında memnun olmadıklarını ifade eden Mahsum Fatihoğlu, "Öncelikle güncel, genel kültür konularla ilgili soruları hazırlayan hocalarımı tebrik ediyorum. Bizim birçok büyük şairimiz ve büyük bilim adamlarımız varken gidip böyle apsürt sorular hazırlamaları, İngiliz ve Fransız edebiyatından adamları sormalarını tebrik ediyorum(!) Demek ki biz bu kadar milli ve yerliyiz." diyerek soruları hazırlayan hocaları eleştirdi.

"Çocuğum olursa üniversite okutmayı düşünmüyorum"

Atamalarla ilgili yeterli alımların olmadığını ve üniversite okumakla zamanın boşa harcandığını savunan Fatihoğlu, "Ülkemizde üniversite okumakla sadece zamanı boşa harcıyoruz. Tamamen hobi amaçlı okuyoruz gibi. Gelecekle ilgili hiçbir garantisi olmayan bölümler var. Ben kendim 3 bölüm okudum ve şu an özel sektörde çalışıyorum. Çocuğum olursa üüniversite okutmayı düşünmüyorum. Çünkü zamanı tamamen boşa harcıyorsunuz. Kalite ayaklar altında. Bu da ülkemiz için kötü bir şey. Keşke daha güzel, daha planlı ve kotrollü bir şekilde bu üniversite sayıları artıtırılsaydı. Üniversitelerin sayısının gelişigüzel artırılması eğitimin kalitesini düşürdü. " şeklinde konuştu.

Abdurrahman Ayar 

Soruların zor olmadığını belirten Abdurrahman Ayar ise "Sınav çalışan için kolay, çalışmayan için nasıl geçtiği muamma. Sorular kolaydı, çalışanların yapabileceğini düzeydeydi. Çok da zorlayacak sorular değildi. Atamalarda problem var diyebiliriz. Şu anda boşta kalan, atamama bekleyen birçok insan var. Buna bir çözüm bulunması şart. İnsanlar emek veriyorsa emeğinin karşılığını almalıdır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Emrah Doğan

"Atamaların artırılmasını istiyoruz"

Emrah Doğan, "Türkçe soruları iptal edilen bir önceki sınava göre daha tutarlıydı, daha kaliteli sorular vardı ama zordu. Genel kültürde de tarih soruları biraz zordu. Onun dışında güncel bilgiler kısmında biraz tuhaf sorular vardı, bir iki tanesinde ilk kez duyduğum şeyler vardı. Genel manada bir önceki sınava göre daha turarlı bir sınavdı. Allah herkesin yardımcısı oldun. Benim branşım tarih, atamalar hep az yapılıyor. Örneğin bin kişi lazımsa yüz kişi alınıyor. Atamaların sayısının artırılmasını istiyoruz. Alımların ihtiyaca cevap verecek şekilde yapılmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)   

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir